Domů : Podmínky softwaru : Definice CGI

CGI

CGI má dva různé významy: 1) Common Gateway Interface a 2) Computer Generated Imagery.

1) Rozhraní společné brány

Rozhraní Common Gateway Interface (CGI) je sada pravidel pro běh skripty a programy na webovém serveru. Určuje, jaké informace se komunikují mezi webovým serverem a klienty internetové prohlížeče a jak jsou informace přenášeny.

Většina webových serverů obsahuje a cgi-bin adresář v kořen složku každé webové stránky na serveru. Jakékoli skripty umístěné v tomto adresář musí dodržovat pravidla rozhraní společné brány. Například skripty umístěné v souboru cgi-bin adresáři mohou být přidělena oprávnění ke spuštění, zatímco soubory mimo adresář nemusí být možné spustit. Skript CGI může také vyžadovat proměnné prostředí CGI, například SERVER_PROTOCOL a REMOTE_HOST, které lze použít jako vstupní proměnné pro skript.

Protože CGI je standardní rozhraní, lze jej použít na více typech hardwaru plošiny a je podporováno několika typy softwaru webového serveru, například Apache a Windows Server. CGI skripty a programy lze také psát v několika různých jazycích, například C + +, Jáva, a Perl. Zatímco mnoho webů nadále používá CGI pro spouštění programů a skriptů, vývojáři nyní často zahrnují skripty přímo na webové stránky. Tyto skripty, které jsou psány v jazycích, jako jsou PHP a ASP, jsou zpracovány na serveru před načtením stránky a výsledná data jsou odeslána do prohlížeče uživatele.

2) Počítačem generované snímky

Ve světě počítačové grafiky CGI obvykle odkazuje na snímky generované počítačem. Tento typ CGI odkazuje na 3D grafiku používanou ve filmu, televizi a jiných typech vizuálu média. Většina moderních akčních filmů obsahuje alespoň některé CGI pro speciální efekty, zatímco jiné filmy, například animované filmy Pixar, jsou vytvořeny zcela z počítačově generované grafiky.

https://TechLib.com/definition/cgi

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici CGI. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená CGI, a je jedním z mnoha softwarových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici CGI užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.