Domů : Hardwarové podmínky : Definice PCI

PCI

Zkratka pro „Peripheral Component Interconnect“. PCI je hardware autobus používá se pro přidání interního součásti na A stolní počítač. Například kartu PCI lze vložit do slotu PCI na a deska, poskytující další Vstup / výstup porty na zadní straně počítače.

Architektura PCI, známá také jako „konvenční PCI“, byla navržena společností Intel a představena v roce 1992. Mnoho desktopů počítače od počátku 1990. let do poloviny 2000. let měl prostor pro dvě až pět karet PCI. Každá karta vyžadovala otevřený slot na základní desce a odnímatelný panel na zadní straně systémová jednotka. Přidání karet PCI byl snadný způsob, jak upgradovat počítač, protože jste mohli přidat lepší grafická karta, rychlejší drátové or bezdrátový připojení k síti nebo přidání nového porty, jako USB 2.0.

Původní 32bitový, 33 MHz Standard PCI podporuje přenosové rychlosti 133 megabajtů za sekundu. Upgradovaný 64bitový standard 66 MHz byl vytvořen o několik let později a umožňoval mnohem rychlejší přenos dat až na 533 MHz. V roce 1998 byly představeny společnosti IBM, HP a Compaq PCI-X (nebo „PCI eXtended“), který byl zpětně kompatibilní s PCI. Rozhraní 133 MHz PCI-X podporovalo přenosové rychlosti až 1064 MHz.

Oba PCI a PCI-X byly nahrazeny PCI Express, který byl představen v roce 2004.

https://TechLib.com/definition/pci

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici PCI. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená PCI, a je jedním z mnoha hardwarových výrazů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici PCI užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.