Domovská stránka > J > Jak Zjistit Teplotu Disku?

Jak zjistit teplotu disku?

Bez pořizování ničeho můžete zkusit příkaz „acpi -V„, ale pozor, v některých systémech to nebude dávat žádné výstupy. Pro Mac OS najdete potřebné v Jak na MacBooku či Macu monitorovat teplotu procesoru, grafiky, disků a jak ovládat ventilátory.

Přečtěte si více

Jak zahrat notebook?

Z notebooku před akcí vyjměte baterii, připojte ho na nabíječku a zapněte. Displej otevřete a spodní část notebooku s klávesnicí a elektronikou zabalte pod peřinu. LCD musí zůstat venku. Notebook nemá kam odvádět teplo, přehřeje se, možná kvůli tomu i vypne, ale hlavně je šance, že se zapečou studené spoje. Jak skladovat notebook? Ideální teplota pro skladování je cca 10°C až 15°C. Bateriím škodí vysoké a nízké teploty. Dejte pozor na radiátory nebo další zdroje tepla. Nenechávejte notebook ležet v létě na sluníčku.

A další otázka, jak ochránit notebook?

Jak tedy můžete svému počítači pomoci?

  1. V první řadě nemějte počítač umístěný na zemi, kde se nejvíce práší.
  2. Okolí počítače, zejména pracovní stůl, pravidelně otírejte suchou prachovkou.
  3. Každé 2 roky dopřejte svému počítači odborné vyčištění.
Jak přehřát počítač? Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač.

Podle toho, proč se mi přehřívá cpu?

Sice nepíšeš, co máš za chladič, ale z toho, co popisuješ bych si troufnul soudit, že máš špatně nasazenej chladič na CPU. 50-70 v klidu prostě tomuto CPU neodpovídá ani s boxem. Skříň zavři, jednak si tam zbytečně nafoukáváš prach a pak tím výrazně zhoršuješ cirkulaci vzduchu. Jak zabránit přehřívání notebooku? Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.

Lidé se také ptají, jak snizit teplotu grafiky?

Zkusil jsem tedy přidat výkon ventilátoru na rovných 100%, čímž se teplotu podařilo o trochu snížit (53C), ale rozhodně při otáčkách 3767 RPM by se u toho kompu déle sedět nedalo. Podle toho, co mám dělat když se mi přehřívá grafická karta? Nejprve zkontrolujte, zda je chladič grafické karty správně umístěn na grafickém čipu a zda jeho ventilátor (pokud je jím karta vybavena) a další ventilátory skříně počítače správně pracují. Pokud jsou s některými chladicími komponentami problémy, opravte je nebo je vyměňte.

Proč se přehřívá grafická karta?

V nejčastějších případech se s přehříváním grafické karty setkáme až po nějaké době provozu, kde bývá příčinou prachem ucpaný tepelný výměník chlazení. Na vině mohou být ale i opotřebovaná ložiska ventilátorů či tamní mazivo. To vyvolává větší odpor rotoru a negativní změnu jeho vyvážení.

By Peterman Pegues

Kolik stupnu má mít procesor? :: Jak mít pestrou stravu?
Užitečné odkazy