Domovská stránka > J > Jak Zkontrolovat Teplotu Cpu?

Jak zkontrolovat teplotu CPU?

Program pro měření teploty procesoru CPU Thermometer

CPU thermometer je možno stáhnout bezplatně na. Je to malý prográmek, který je Freeware, tedy zdarma. Po stažení samorozbalovacího archívu spustíte program CPUThermometer.exe a již můžete sledovat teplotu svého CPU.

Přečtěte si více

A další otázka, jak zjistit teplotu komponentů?

CPUID HWMonitor (stáhnout)

Tento software nabízí komplexní měření teploty všech komponentů. Je tedy ideálním nástrojem pro měření teploty procesoru a grafické karty. Kromě toho ukazuje i spoustu dalších informací, jako je procento zatížení a napětí komponentů, rychlost větráků apod.
Jak zjistit teplotu disku? Měření teploty by se mělo provádět pravidelně

Pokud vystavujete počítač velké zátěži i při vysokých teplotách, je dobré nástroje, jako je Core Temp nebo GPU-Z, používat.

Také, jak snížit teplotu procesoru?

Většina uživatelů nechává chlazení GPU tak, jak je, a zaměřuje se na vylepšení chladiče CPU, což ostatně doporučujeme i vám. Při koupi CPU dostanete u většiny z nich i základní chladič. Pokud máte málo peněz, můžete použít i ten nejlevnější provozuschopný chladič CPU, který najdete. Jak zjistit teplotu na procesoru? Zřejmě nejrychlejším a současně nejjednodušším způsobem, jak zjistit teplotu CPU, je použít nástroj příhodně nazvaný Core Temp. Během instalace tohoto programu se však mějte na pozoru! Podobně jako řada jiných zdarma dostupných programů se i tento pokouší do vašeho počítače nainstalovat bloatware.

Jak zjistit stav CPU?

Klikněte pravým tlačítkem na hlavní panel a vyberte „ Správce úloh ”Nebo jej spusťte stisknutím Ctrl + Shift + Esc. Klikněte na kartu „Výkon“ a vyberte „CPU“. Zde se zobrazí název a rychlost CPU vašeho počítače. Kolik je normalni teplota grafické karty? Obvyklá teplota grafické karty se pohybuje kolem 30–50 stupňů v případě, kdy počítač nemusí zpracovávat graficky náročné úkoly. Teplotu grafické karty si můžete snadno ověřit pomocí malého diagnostického nástroje GPU-Z. Dokud se grafická karta v klidovém stavu nezahřívá na více než 60 stupňů, je všechno v pořádku.

Jak zjistit teplotu zdroje?

Teplotu měříme vždy na notebooku připojeném na nabíjecím adaptéru. Zařízení by se mělo nacházet na rovné, čisté podložce, aby byly nasávací otvory volné. Teplota místnosti pak bude stejná jako u stolních počítačů. Pomocí měření teploty můžeme odhadnout stav chladiče, a předejít tak přehřívání. Jak zjistit teplotu SSD disků? Krok 1: Otevřete aplikaci Nastavení. Navigovat do Systém > skladování stránky. Krok 2: v Další nastavení úložiště klikněte na tlačítko Správa disků a svazků odkaz. Krok 3: Na výsledné stránce se zobrazí počet jednotek a diskových oddílů v počítači.

Jak snížit teplotu grafické karty?

Co dělat v případě integrované grafické karty v procesoru:

  1. Vybrat dostatečně výkonný chladič CPU.
  2. Zajistit airflow (proudění vzduchu) v PC skříni.
  3. Velmi pomůže Delid procesoru a případná aplikace tekutého kovu mezi IHS a chladiče.
  4. U silných modelů typu RTX 2080 Ti zvážit vodní chlazení pomocí fullcover VGA bloků.

By Antone

Jak snížit teplotu na notebooku? :: Jak zjistit stav tužkové baterie?
Užitečné odkazy