Domovská stránka > J > Jak Zjistit Teplotu Vram?

Jak zjistit teplotu VRAM?

MSI Afterburner: Měření teploty PC komplexně a zdarma

Je jím také možné (u moderních karet) ovládat otáčky ventilátoru grafické karty nebo provést přetaktování GPU a VRAM – to však doporučuji jen zkušeným uživatelům. MSI Afterburner je volně dostupný pro měření teploty PC.

Přečtěte si více

Jak zjistit teplotu SSD?

Open Hardware monitor je možno bezplatně stáhnout na OpenHardwareMonitor.org. Jedná se o Open source software, což znamená, že za jeho používání opět nic neplatíte. Kromě teploty CPU tento program monitoruje například i napětí, rychlost ventilátorů a zatížení počítače. Jak zjistit teplotu disku? Bez pořizování ničeho můžete zkusit příkaz „acpi -V„, ale pozor, v některých systémech to nebude dávat žádné výstupy. Pro Mac OS najdete potřebné v Jak na MacBooku či Macu monitorovat teplotu procesoru, grafiky, disků a jak ovládat ventilátory.

Jak snížit teplotu procesoru u notebooku?

Desítka programů do notebooku, co sníží teplotu a prodlouží běh na baterky

  1. BattCursor 1.2 – freeware pro nekomerční použití
  2. BatteryBar 3.3 – freeware.
  3. Notebook BatteryInfo 1.3 – freeware.
  4. Notebook Hardware Control 2.0 – freeware.
  5. RightMark CPU Clock Utility 2.3 – freeware.
  6. BatteryCare 0.9 – freeware.
Jak se čistí notebook? Do teplé mýdlové vody ponořte utěrku. Poté z utěrky vytlačte většinu vody, tak aby z ní nic nekapalo. Vlhkou utěrkou otřete horní i spodní kryt notebooku. Dávejte si pozor hlavně na chladící otvory.

Jak sledovat teploty PC?

Nejrychlejší a nejjednodušší způsob kontroly teplot hardwarových komponent nabízí nástroj Core Temp. Jde o kompaktní a nenáročný program pro sledování teploty procesoru a dalších důležitých informací. Jak přehřát počítač? Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač.

Podle toho, jak snížit hučení počítače?

Hlasitý pevný disk

Často „cvrlikají“ disky staré nebo ty, které už moc dlouho nevydrží a brzy přestanou fungovat. Pokud chcete pc nebo notebook zrychlit, ale také jej hlavně ztišit, vyměňte harddisk starý za nový SSD.
Také, jak lze snížit hluk počítače? TIP: tři způsoby, jak snížit hlučnost PC

  1. Vyměňte větrák. Prvním a nejúčinnějším způsobem, jak zredukovat hlučnost domácího počítače, je vyměnit větráky v něm obsažené.
  2. Kupte si nový procesor. Dalším způsobem, jak snížit hlučnost počítače, je pořídit si nový procesor.
  3. Umístěte počítač na chladné místo.

Proč se mi přehřívá počítač?

Příčin může být hned několik: Zanesení chladícího systému a větráčku prachem. Špatné nastavení programu (např. SpeedFan) regulujícího rychlosti ventilátoru.

By Kruter

Jak ochladit GPU? :: Kolik stupnu má mít procesor?
Užitečné odkazy