Domovská stránka > J > Jak Změřit Teplotu Počítače?

Jak změřit teplotu počítače?

Měření teploty PC se softwarem HWMonitor

Nejpoužívanější software na měření teploty PC, který by neměl chybět v žádném počítači. Zobrazuje jak aktuální, tak minimální a maximální hodnotu. Kromě teploty také zobrazuje vytížení jader, takty či spotřebu. Základní verze HWMonitor je volně dostupná.

Přečtěte si více

A další otázka, jak zmerit teplotu gpu?

Měření teploty grafické karty

Nástroje, jako je GPU-Z, odhalí, jakou má vaše grafická karta aktuální teplotu. Za tímto účelem klikněte na kartu "Sensors". Grafické karty neuvádějí maximální hodnotu, tu je třeba vyhledat ve specifikacích konkrétního modelu.
Pokud jde o to, jak zjistit teplotu disku? Bez pořizování ničeho můžete zkusit příkaz „acpi -V„, ale pozor, v některých systémech to nebude dávat žádné výstupy. Pro Mac OS najdete potřebné v Jak na MacBooku či Macu monitorovat teplotu procesoru, grafiky, disků a jak ovládat ventilátory.

Lidé se také ptají, kolik stupnu má mít procesor?

Teplota od 60 °C do 70 °C: CPU běží bez problémů, ale stává se poněkud teplejším. Pokud má teplota CPU tendenci s časem postupně růst, doporučujeme vyčistit vnitřek počítače, zejména odstranit prach. Teplota od 70 °C do 80 °C: CPU je teplejší než je žádoucí – to ovšem naplatí, pokud se právě pokoušíte o přetaktování. Jak sledovat teploty PC? Nejrychlejší a nejjednodušší způsob kontroly teplot hardwarových komponent nabízí nástroj Core Temp. Jde o kompaktní a nenáročný program pro sledování teploty procesoru a dalších důležitých informací.

Jak snizit teplotu grafiky?

Zkusil jsem tedy přidat výkon ventilátoru na rovných 100%, čímž se teplotu podařilo o trochu snížit (53C), ale rozhodně při otáčkách 3767 RPM by se u toho kompu déle sedět nedalo. Jak ochladit GPU? Co dělat v případě integrované grafické karty v procesoru:

  1. Vybrat dostatečně výkonný chladič CPU.
  2. Zajistit airflow (proudění vzduchu) v PC skříni.
  3. Velmi pomůže Delid procesoru a případná aplikace tekutého kovu mezi IHS a chladiče.
  4. U silných modelů typu RTX 2080 Ti zvážit vodní chlazení pomocí fullcover VGA bloků.

Co mám dělat když se mi přehřívá grafická karta?

Nejprve zkontrolujte, zda je chladič grafické karty správně umístěn na grafickém čipu a zda jeho ventilátor (pokud je jím karta vybavena) a další ventilátory skříně počítače správně pracují. Pokud jsou s některými chladicími komponentami problémy, opravte je nebo je vyměňte. Jak zjistit teplotu SSD disků? Krok 1: Otevřete aplikaci Nastavení. Navigovat do Systém > skladování stránky. Krok 2: v Další nastavení úložiště klikněte na tlačítko Správa disků a svazků odkaz. Krok 3: Na výsledné stránce se zobrazí počet jednotek a diskových oddílů v počítači.

Jak zjistit teplotu SSD?

Open Hardware monitor je možno bezplatně stáhnout na OpenHardwareMonitor.org. Jedná se o Open source software, což znamená, že za jeho používání opět nic neplatíte. Kromě teploty CPU tento program monitoruje například i napětí, rychlost ventilátorů a zatížení počítače.

By Mercorr

Jaká je optimální teplota grafické karty? :: Jak vyčistit displej na mobilu?
Užitečné odkazy