Domovská stránka > J > Jak Snížit Teplotu Na Notebooku?

Jak snížit teplotu na notebooku?

Testy totiž prokázaly, že teploty nad 60 °C (u pevných disků nad 50 °C) výrazně snižují životnost jednotlivých komponent. Proto se vyplatí používat speciální podložky, které zajišťují dokonalé proudění vzduchu. Ty dokážou díky výkonnému vestavěnému chladiči snížit teplotu notebooku až o 10 °C.

Přečtěte si více

Kolik stupnu má mít procesor?

Teplota od 60 °C do 70 °C: CPU běží bez problémů, ale stává se poněkud teplejším. Pokud má teplota CPU tendenci s časem postupně růst, doporučujeme vyčistit vnitřek počítače, zejména odstranit prach. Teplota od 70 °C do 80 °C: CPU je teplejší než je žádoucí – to ovšem naplatí, pokud se právě pokoušíte o přetaktování. Jak otestovat procesor? To, zda procesor, počítač, celý systém a komponenty fungují spolehlivě, může ale ověřit pomocí zátěžového testu. Pro toto testování použijte například volně dostupný program CPU Stability Test. Stačí rozbalit ZIP soubor do libovolného adresáře a spustit tento nástroj.

Tak jak vytížit procesor?

Max CPU je nástroj pro zjištění maximálního zatížení CPU jednotek. Program není třeba instalovat, jedná se o přenosnou verzi, kterou stačí spustit. Uživatel si zvolí jednotky, které chce zatížit. Příkazem k potvrzení program začne konat svou práci - maximalizuje zatížení jednotlivých procesorů. Jak zjistit co mám v počítači? Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Co mám dělat když se mi přehřívá grafická karta?

Nejprve zkontrolujte, zda je chladič grafické karty správně umístěn na grafickém čipu a zda jeho ventilátor (pokud je jím karta vybavena) a další ventilátory skříně počítače správně pracují. Pokud jsou s některými chladicími komponentami problémy, opravte je nebo je vyměňte. Jaká je normální teplota notebooku? Za normální teplotu se dají považovat u notebooku hodnoty do 60°C u CPU a základní desky.

Jakou teplotu vydrží notebook?

Obecně ale můžete počítat s : procesory (CPU) budou v pohodě do zhruba 80 stupňů, pokud překročí 90 může dojít ke zpomalení, při více jak 105 stupních se vypnou. Rozumná provozní teplota CPU je někdo do 60 stupňů, ale pokud spustíte hru nebo náročné výpočty, tak se nedivte 80 stupňům. Jak vyčistit grafickou kartu? Vhodným způsobem odpojení je tah pinzetou za jeho „ouška“. Obrázek 1: Neelektrické části karty (jako chladič či plechy) můžete vyčistit štětcem, samotnou kartu pak vyčistěte s pomocí stlačeného vzduchu.

Pokud jde o to, jak zastavit přehřívání počítače?

Zapněte počítač a osahejte si chladiče. Pokud CPU tvrdí, že má 80°C, a chladič je studený, zřejmě bude problém v přenosu tepla z CPU (od toho je tam pasta). Ověřir se dá zase dotykem, tentokrát v okolí patice, co nejblíže CPU.

By Danielson Toves

Jak zjistit virus? :: Jak zkontrolovat teplotu CPU?
Užitečné odkazy