Domovská stránka > J > Jak Zjistit Teplotu Ssd?

Jak zjistit teplotu SSD?

Open Hardware monitor je možno bezplatně stáhnout na OpenHardwareMonitor.org. Jedná se o Open source software, což znamená, že za jeho používání opět nic neplatíte. Kromě teploty CPU tento program monitoruje například i napětí, rychlost ventilátorů a zatížení počítače.

Přečtěte si více

Kolik stupnu má mít procesor?

Teplota od 60 °C do 70 °C: CPU běží bez problémů, ale stává se poněkud teplejším. Pokud má teplota CPU tendenci s časem postupně růst, doporučujeme vyčistit vnitřek počítače, zejména odstranit prach. Teplota od 70 °C do 80 °C: CPU je teplejší než je žádoucí – to ovšem naplatí, pokud se právě pokoušíte o přetaktování. Jak zjistit teplotu disku? Bez pořizování ničeho můžete zkusit příkaz „acpi -V„, ale pozor, v některých systémech to nebude dávat žádné výstupy. Pro Mac OS najdete potřebné v Jak na MacBooku či Macu monitorovat teplotu procesoru, grafiky, disků a jak ovládat ventilátory.

Jaká je normální teplota notebooku?

Za normální teplotu se dají považovat u notebooku hodnoty do 60°C u CPU a základní desky. Jakou teplotu vydrží notebook? Obecně ale můžete počítat s : procesory (CPU) budou v pohodě do zhruba 80 stupňů, pokud překročí 90 může dojít ke zpomalení, při více jak 105 stupních se vypnou. Rozumná provozní teplota CPU je někdo do 60 stupňů, ale pokud spustíte hru nebo náročné výpočty, tak se nedivte 80 stupňům.

Jak často měnit pastu na CPU?

Nejlepší je samozřejmě pozorovat teplotu čipu a pokud se nápadně zvyšuje, pastu vyměnit. Pasta se také mění vždy při výměně součástky. U běžných počítačů je vhodné pastu vyměnit cca každé 3 roky. Jak dlouho vydrží procesor? A na závěr: Procesor je v provozu vysoce spolehlivý a jeho životnost je prakticky neomezená - jen vyžaduje odpovídající chlazení.

Jak namazat procesor?

Někteří uživatelé proto považují za vhodnější vytvořit kapku pasty uprostřed procesoru, chladič na ní rovnou přitisknout a maximálně ji trochu rozetřít mírným krouživým pohybem, pokud je příliš tuhá. „Rozplácnutím“ kapky se docílí toho, že je všechen vzduch vytlačen ven. Podle toho, jak si chladit notebook? Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.

Jak snížit teplotu procesoru u notebooku?

Desítka programů do notebooku, co sníží teplotu a prodlouží běh na baterky

  1. BattCursor 1.2 – freeware pro nekomerční použití
  2. BatteryBar 3.3 – freeware.
  3. Notebook BatteryInfo 1.3 – freeware.
  4. Notebook Hardware Control 2.0 – freeware.
  5. RightMark CPU Clock Utility 2.3 – freeware.
  6. BatteryCare 0.9 – freeware.

By Louanne

Jakou teplotu vydrží notebook? :: Jaká je normální teplota notebooku?
Užitečné odkazy