Domovská stránka > J > Jakou Teplotu Vydrží Notebook?

Jakou teplotu vydrží notebook?

Obecně ale můžete počítat s : procesory (CPU) budou v pohodě do zhruba 80 stupňů, pokud překročí 90 může dojít ke zpomalení, při více jak 105 stupních se vypnou. Rozumná provozní teplota CPU je někdo do 60 stupňů, ale pokud spustíte hru nebo náročné výpočty, tak se nedivte 80 stupňům.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, kolik stupňů má procesor?

Optimální teplota procesoru je pro každý model jiná, obecně platná hodnota je však cca 30 až 50 °C při lehkém až středním vytížení a 70 až 85 °C při maximální zátěži (zejména u her či složitých výpočetních procesů). Kolik stupňů by měla mít grafická karta? Dokud se grafická karta v klidovém stavu nezahřívá na více než 60 stupňů, je všechno v pořádku. Maximální teplota v případě velkého zatížení grafické karty by měla být kolem 80 stupňů a mnoho grafických karet se automaticky vypne po překročení této hodnoty.

Jak snížit teplotu procesoru u notebooku?

Desítka programů do notebooku, co sníží teplotu a prodlouží běh na baterky

  1. BattCursor 1.2 – freeware pro nekomerční použití
  2. BatteryBar 3.3 – freeware.
  3. Notebook BatteryInfo 1.3 – freeware.
  4. Notebook Hardware Control 2.0 – freeware.
  5. RightMark CPU Clock Utility 2.3 – freeware.
  6. BatteryCare 0.9 – freeware.
Tak jak zahrat notebook? Z notebooku před akcí vyjměte baterii, připojte ho na nabíječku a zapněte. Displej otevřete a spodní část notebooku s klávesnicí a elektronikou zabalte pod peřinu. LCD musí zůstat venku. Notebook nemá kam odvádět teplo, přehřeje se, možná kvůli tomu i vypne, ale hlavně je šance, že se zapečou studené spoje.

Jak skladovat notebook?

Ideální teplota pro skladování je cca 10°C až 15°C. Bateriím škodí vysoké a nízké teploty. Dejte pozor na radiátory nebo další zdroje tepla. Nenechávejte notebook ležet v létě na sluníčku. Jak najít teplotu CPU? Pokud byste chtěli získat ještě více podrobností, stiskněte v oznamovacím panelu, který se nachází vpravo na Hlavním panelu Windows, na tlačítko Zobrazit skryté ikony. Zde pak uvidíte údaj o teplotě každého jádra CPU ve vašem počítači.

Jak změřit teplotu počítače?

Měření teploty PC se softwarem HWMonitor

Nejpoužívanější software na měření teploty PC, který by neměl chybět v žádném počítači. Zobrazuje jak aktuální, tak minimální a maximální hodnotu. Kromě teploty také zobrazuje vytížení jader, takty či spotřebu. Základní verze HWMonitor je volně dostupná.
Jak sledovat teplotu CPU? Program pro měření teploty procesoru CPU Thermometer

CPU thermometer je možno stáhnout bezplatně na. Je to malý prográmek, který je Freeware, tedy zdarma. Po stažení samorozbalovacího archívu spustíte program CPUThermometer.exe a již můžete sledovat teplotu svého CPU.

Když to vezmeme v úvahu, jak snizit teplotu grafiky?

Zkusil jsem tedy přidat výkon ventilátoru na rovných 100%, čímž se teplotu podařilo o trochu snížit (53C), ale rozhodně při otáčkách 3767 RPM by se u toho kompu déle sedět nedalo.

By Uri Fritschle

Co je třetí odmocnina? :: Jak zjistit teplotu SSD?
Užitečné odkazy