Domů : Technické termíny : Definice LAN

LAN

Zkratka pro „Local Area Network“ a vyslovuje se „lan“. LAN je a síť připojených zařízení, která existují na konkrétním místě. Sítě LAN lze najít v domácnostech, kancelářích, vzdělávacích institucích nebo v jiných oblastech.

LAN může být drátové, bezdrátovýnebo jejich kombinace. Používá standardní kabelovou LAN Ethernet k propojení zařízení. Bezdrátové sítě LAN se obvykle vytvářejí pomocí Wi-Fi signál. Pokud router podporuje připojení Ethernet i Wi-Fi, lze jej použít k vytvoření LAN s kabelovým i bezdrátovým zařízením.

Typy sítí LAN

Většina obytných sítí LAN používá k vytvoření sítě a správě všech připojených zařízení jeden směrovač. Směrovač funguje jako centrální bod připojení a umožňuje zařízením, jako jsou počítače, Tablety, a smartphony komunikovat mezi sebou. Směrovač je obvykle připojen k a kabel or DSL modem, který poskytuje přístup k internetu připojeným zařízením.

A počítačový může být také centrálním přístupovým bodem LAN. V tomto nastavení funguje počítač jako Server, poskytující připojeným strojům přístup k souborům a programům umístěným na serveru. Zahrnuje také software LAN používaný ke správě sítě a připojených zařízení. Servery LAN jsou běžnější v obchodních a vzdělávacích sítích, protože většina domácích uživatelů tyto další funkce nevyžaduje. V serverové síti LAN se zařízení mohou připojit přímo k serveru nebo nepřímo prostřednictvím routeru nebo přepnout.

POZNÁMKA: Pro vytvoření větší LAN lze kombinovat více LAN. Tento typ sítě, který lze přizpůsobit tak, aby zahrnoval konkrétní zařízení z různých sítí, se nazývá virtuální LAN nebo VLAN.

https://TechLib.com/definition/lan

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici LAN. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená LAN, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici LAN užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.