Domovská stránka > J > Jak Vyfotit Mlhovinu?

Jak vyfotit mlhovinu?

Záleží především na tom, co chceme fotografovat. Při fotografování slabších a rozsáhlejších mlhovin je lepší použít světelnost f/2 nebo f/3, ale pro fotografii například planetárních mlhovin by nám měl stačit i méně světelný přístroj.

Přečtěte si více

Jak fotit Star Trail?

Základním předpokladem pro focení star trails jsou příznivé povětrnostní podmínky. Jen jasná obloha ale zdaleka nestačí. Fotografované hvězdy potřebujete nejen spatřit, ale mít je nad hlavou po celou dobu expozice. Jinak se místo celistvých linií ukážou na výsledném snímku izolované, přerušované čáry. Jak začít s astrofotografií? Fotoaparát (zrcadlovku či kompakt) upevníme na stativ, zvolíme délku expozice, namíříme na oblohu, zaostříme a můžeme začít fotit. Velmi dobrým pomocníkem bude drátěná, kabelová či dálková spoušť, popř. samospoušť fotoaparátu, která zabrání přenosu chvění během spouštění expozice.

Jak fotit blesky na mobil?

Postupujte takto:

  1. Vypněte blesk.
  2. Hodnotu ISO (citlivost) nastavte co nejníže, aby vám fotka zbytečně nešuměla.
  3. Rychlost závěrky nastavte na 8 sekund.
  4. Zaostřete ručně na nekonečno nebo těsně před tuto hranici.
  5. Časovač nastavte na 3 sekundy.
  6. Vyvážení bílé nastavte na hodnotu 1400K.
  7. Umožněte ukládání fotky ve formátu RAW.
Tak jak natáčet blesky? – Blesk udeří s největší pravděpodobností do nejvyššího objektu v okolí. Tedy nikdy nebuďte v pozici toho „nejvyššího“ široko daleko. Je dosti vhodné se vyhnout vrcholům hor, jejich hřebenům. – Ocitne-li se v bouřce více osob, pak by neměly stát poblíž u sebe, ale měly by mít od sebe určitý odstup.

Jak se fotí bouřka?

Elektrický výboj prudce ohřívá okolní vzduch, který se rychle rozpíná, což vyvolává slyšitelnou rázovou vlnu (aerodynamický třesk). A další otázka, jak vylepšit fotoaparát v mobilu? 10 tipů a triků, jak fotit mobilním telefonem – OBSAH

  1. Naučte se používat scénické režimy.
  2. Využívejte foto aplikace pro mobilní telefony.
  3. Foťte mobilním telefonem ve formátu RAW.
  4. Vytěžte maximum z kompaktnosti a pohotovosti telefonu.
  5. Pořiďte si stativ.
  6. Zkuste režim HDR.
  7. Naučte se základní kompoziční pravidla.

Jak se fotí Mléčná dráha?

Snímky Mléčné dráhy nebo nějakého souhvězdí je jednoduché pořídit. Stačí namířit na místo, které chcete fotit, a pořídit třeba dvacet snímků po dvaceti vteřinách. Pokud chcete být důslední, pořídíte si ještě třeba pět tzv. temných snímků, kde zakryjete objektiv a vyfotíte doslova jen tmu. Tak jak správně zaostřit hvězdy? Samotné zaostření lze realizovat dvěma způsoby. Nejjednodušší je nastavit bodový autofokus a zaostřit na nějaký vzdálený zdroj světla na obzoru (např. lampa nebo velmi jasná hvězda či planeta). Manuální ostření je také možné, ale je potřeba to vyzkoušet metodou pokus / omyl.

Jaký objektiv na focení noční oblohy?

Jednoduše proto, že do širšího záběru vměstnáte větší část oblohy (např. celou Mléčnou dráhu). U fotoaparátů s menším než plnoformátovým snímačem musíte počítat s tzv. crop faktorem, vybírat byste tedy měli u APS-C z ohnisek 10 mm až 16 mm, u m4/3 z ohnisek 7 mm až 12 mm.

By Grussing Parrack

Jaké jsou vaše slabé stránky pohovor? :: Jak fotit noční Portret?
Užitečné odkazy