Domovská stránka > J > Jak Vyfotit Měsíc Na Mobil?

Jak vyfotit Měsíc na mobil?

Najdete ji za poplatek na Android i iOS. Další (víc než) skvělou aplikací je PhotoPills. Je to univerzální aplikace pro plánování focení a umí toho hodně. Umí vám s pomocí rozšířené reality ukázat, kam se bude Měsíc, Slunce nebo třeba Mléčná dráha v průběhu času pohybovat.

Přečtěte si více

Tak jak fotit úplněk mobilem?

Když fotíte fotoaparátem, použije se teleobjektiv, aby byl Měsíc dostatečně velký. "K mobilům se dají koupit různé nástavce fungující jako teleobjektiv, ale většinou mají malé přiblížení - například osminásobné, a to je málo," říká fotograf. Tak jak fotit úplněk? Důležité je, aby objektiv dosahoval ohniskové vzdálenosti alespoň 100mm (ekvivalentně k 35mm filmu). Ideální pak je ohnisko pohybující se kolem 500-600mm. Stativ sice není nutností, protože Měsíc je sám o sobě dostatečně jasný na to, aby expoziční časy byly udržitelné z ruky.

Jak fotit vodopád mobilem?

V praxi to znamená, že místo délky expozice 1/4s. a clony f2,8 použijeme expozici 4 sekundy a zároveň clonu f11. Výsledná fotografie bude (za stejných podmínek) stejně světlá, ale např. vodopád se stačí za 4 sekundy efektně rozmazat. Jak fotit s teleobjektivem? Při focení s teleobjektivem doporučuji fotit buď na manuální nastavení, nebo na režim s prioritou času (tedy rychlosti závěrky). Váš teleobjektiv nemusí být rozbitý, možná máte jen špatně nastavenou závěrku. Teleobjektiv většinou používáme, když si chceme fotografovaný objekt přiblížit.

Pokud jde o to, jak zaostřit měsíc?

Co k tomu potřebujete. To hlavní je dlouhý objektiv, tedy objektiv s dostatečně dlouhou ohniskovou vzdáleností. Minimum je alespoň 200 mm (v přepočtu na kinofilm), ale čím delší ohnisko, tím lépe. Perfektní jsou objektivy odpovídající úhlem záběru 500 mm ohnisku a víc. Jak vyfotit velký měsíc? Chcete mít na fotografii velký Měsíc? Použijte teleobjektiv, například o ohniskové vzdálenosti 200 mm nebo ještě mnohem větší. Máte-li fotoaparát se snímačem velikosti APS-C, s crop faktorem okolo 1,5, fotka z „dvoustovky“ bude vypadat jako z 300mm objektivu.

Také, jak fotit krajinu s měsícem?

Aby Měsíc na snímku ožil, je lepší jej mít větší, což znamená větší ohniskovou vzdálenost. Čím delší, tím lepší, ale tím také komplikovanější hledání správného místa. Následující snímek byl focen ohniskem 150 mm, ale mnoho záběrů v článku je v rozmezí 400 až 600 mm. Stejná scéna, ale focená teleobjektivem. Když to vezmeme v úvahu, jak vyfotit polarni zari iphonem? Pokud se chystáte fotit polární záři, iPhone je skvělým pomocníkem na plánování. V App Store dejte vyhledat slovo „aurora“ a vypadnou na vás doslova stovky aplikací. Všechny vycházejí ze stejných veřejně přístupných dat norských astronomů a NASA, liší se jen tím, jak je zobrazují a jaké předpovědi nabízí.

Když to vezmeme v úvahu, jak se vyfotit muzi?

Mužům sluší mírně přimhouřené oči. Toho lze docílit mírným nadzvednutím spodních víček – tím modelův výraz získá na hloubce a vyrovnanosti. Snažte se minimalizovat dvojitou bradu. Toho docílíte, když budete fotografovat z úrovně nad očima, přičemž se váš objekt naklání mírně dopředu.

By Evadne

Jak správně fotit noční oblohu? :: Jak přidat ořezové značky v pdf?
Užitečné odkazy