Domovská stránka > J > Jak Fotit Noční Portret?

Jak fotit noční Portret?

Doporučuji fotit v manuálním režimu, vypnout blesk a pokud fotíme ze stativu, tak vypnout také stabilizaci obrazu. Pokud si chceme s fotkou „hrát“ v postprocesu, fotografujte ve formátu RAW, lépe se vám pak bude eliminovat šum a regulovat nastavení barev.

Přečtěte si více

Jak fotit hvězdy Nikon?

Nastavte si fotoaparát na stativu tak, aby směřoval k obloze. Nastavte clonu, tak aby byla co nejširší, jak jsme psali výše, nejlepší je něco mezi f/4 nebo lépe – f/2.8 až f/1.2 a také nezapomeňte na ISO – něco mezi 1600 a 6400 (záleží to na schopnostech vašeho fotoaparátu). Jak fotit hvězdy Canon? Rychlost závěrky: Hvězdy se při otáčení Země pohybují, takže pokud chcete zachytit přesné tečky světla, nastavte rychlost závěrky na maximálně 20 sekund. Pokud bude ještě delší, výsledkem budou hvězdné stopy. Clona: Budete také muset použít menší clonu.

Jak fotit blesky v noci?

Pamatujte, že blesk nesmí v žádném případě přeexponovat okolní krajinu ani prostor kolem sebe. Můžete také snížit čas závěrky, čímž upravíte celkovou expozici fotografie. Abyste zamezili otřesům foťáku, které by způsobily rozostření, používejte dálkovou spoušť. Další možností je nastavit na fotoaparátu samospoušť. Jak fotit v noci mobilem? Když fotíte v noci (za špatného světla) vůbec se nebojte pohrát si s nastavením ISO nebo času. Jak jsem zmiňoval už výše, skvělým pomocníkem je stativ. Pokud například fotíte ze stativu, můžete si zkusit nastavit čas například kolem 10 sekund a naopak dát ISO na co nejnižší hodnotu.

Jak se fotí noční obloha?

Expozici volím vždy manuálně, clonu nechám úplně otevřenou, aby prošlo co nejvíce světla do fotoaparátu, v mém případě F1,8 nebo f2,8 podle nasazeného objektivu. Expoziční čas maximálně 13-15 sekund, to proto, aby se hvězdy při zdánlivém pohybu (otáčení) oblohy zobrazili jako body a ne čárky. Jak fotit když je málo světla? Doporučené nastavení techniky: Nastavte režim M, ISO 400 až 800, clonu dle potřebné hloubky ostrosti od f/2.8 do f/5.6 a čas expozice zvolte 1/60 až 1/200. Takové nastavení by vám mělo stačit na většinu scén. Může se vám stát, že blesk dostatečně nenasvítí celé pozadí scény, a to je pak tmavé až černé.

Kde fotit noční Prahu?

„V úplné tmě je možné fotit třeba temná zákoutí nebo uličky, já rád chodím fotit lodě na Vltavě nebo dopravu u Tančícího domu,“ popisuje Hora. Pokud chcete fotit pražské památky, vyrazte, když prší nebo když je zamračeno. Ulice jsou prázdnější a to fotografování značně ulehčuje. Jak fotit Perseidy? Jak na fotografování Perseid

Není to zase tak složité. Upevněte fotoaparát s objektivem na stativ, zapojte dálkovou spoušť a namiřte ideálně na souhvězdí Persea, odtud budou meteory vylétávat. Manuálně zaostřete na nekonečno, případně pomocí živého náhledu na nejjasnější hvězdy, nastavte vysokou citlivost ISO.

Jak fotit hvězdy iPhone?

Zkuste iPhone umístit na pevný a bezpečný povrch nebo použijte ke zvýšení stability a zlepšení zřetelnosti expozice stativ. Pokud iPhone s iOS 14 nebo novějším při fotografování rozpozná pohyb, můžete zarovnáním nitkového kříže v záběru lépe udržet stabilitu telefonu a zlepšit kvalitu snímku.

By Vitale Buchann

Jak vyfotit mlhovinu? :: Jaký je rozdíl mezi USB AA USB C?
Užitečné odkazy