Domů : Hardwarové podmínky : Definice NAND

NAND

NAND je nejběžnější typ flash paměť. Používá se v několika typech úložných zařízení, včetně SSD, USB flash disky, a SD karty. Paměť NAND je energeticky nezávislá, což znamená, že uchovává uložená data, i když je napájení vypnuto.

Co znamená NAND?

Překvapivě NAND není zkratka. Místo toho je tento výraz zkratkou pro „NOT AND“ a boolean provozovatel a logická brána. Operátor NAND vytvoří hodnotu FALSE pouze v případě, že obě hodnoty jeho dvou vstupů jsou PRAVDA. Může být v kontrastu s operátorem NOR, který produkuje PRAVDU hodnotu, pouze pokud jsou oba vstupy FALSE.

Flash paměť NAND vs NOR

NAND flash paměť obsahuje integrovaný obvod který používá brány NAND k ukládání dat do paměťových buněk. NOR flash paměť ukládá data pomocí bran NOR. Zatímco zařízení NOR čtou data rychleji, jsou pomalejší při zápisu dat a neukládají data tak efektivně. Zařízení NAND zapisují a mazají data rychleji a ukládají podstatně více dat než zařízení NOR stejné fyzické velikosti.

Úložiště NAND je celkově efektivnější než NOR, a proto je NAND nejoblíbenějším typem flash paměti. Jak se zlepšily rychlosti čtení a zápisu, zařízení NAND se staly rychlejšími než tradiční pevné disky. Proto byly nahrazeny disky SSD a integrovaná paměť flash Pevné disky ve většině počítačů.

https://TechLib.com/definition/nand

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici NAND. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená NAND, a je jedním z mnoha hardwarových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici NAND užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.