Domovská stránka > N > Na Které Světové Straně Vychází Měsíc?

Na které světové straně vychází Měsíc?

Tato jediná přirozená družice Země, která se též básnicky nazývá Luna, je od planety Země vzdálená v průměru asi 380,000 km. Pokud tedy opět v daný čas zahledíme na východ, spatříme vycházející Měsíc, po kterém se prvně v roku 1969 prošli astronauti posádky Apollo 11 – Neil Armstrong a Edwin Aldrin.

Přečtěte si více

Jak dlouho trva faze mesice?

Měsíční fáze se rozlišují podle toho, jak velká část Měsíce ozářená Sluncem je pozorována ze Země. To se mění vlivem oběhu Měsíce kolem Země, který trvá přibližně 29,5 dní (synodický měsíc). S touto periodou se opakují jednotlivé fáze od novu přes úplněk po další nov. Lidé se také ptají, jak dlouho trvá úplněk? To trvá asi šest dní. Tato fáze se také nazývá I. čtvrtinou Měsíce. Pouť k úplňku asi po 13 dnech je II.

Kdy bude plny Měsíc?

V roce 2021 však nastává zimní slunovrat 21. prosince, tedy až po prosincovým úplňku. Astrologie plný měsíc v prosinci 2021 spojuje se znamením blíženci. Kdy bude nov Měsíce?

Fáze Měsíce / měsícnovúplněk
Říjen9. - 22:55
Listopad8. - 12:02
Prosinec8. - 05:08
Měsíc / fáze Měsícenovúplněk

A další otázka, jak dlouho trvá nov?

Doba " Novoluní " trvá 2-3 dny a nezáleží tolik na hodině začátku půstu. Pokud jde o to, kdy bude modrý měsíc 2021? Měsíc v tu chvíli nemusí být doopravdy modrý – to se stane jen výjimečně, když erupce sopek nebo velké požáry nechají v zemské atmosféře prachově částice, jež pak zdánlivě „zabarví“ Měsíc do modra. Příští „blue moon“ nastane až v roce 2023! Podle astrologie má tento třináctý úplněk magickou sílu.

Kdy má být modrý Měsíc?

Dva úplňky v jednom měsíci? Naposled jste je mohli pozorovat prvního a posledního října 2020. Takový jev nastává jen velmi vzácně a říká se mu Modrý Měsíc (Blue Moon). Přisuzuje se mu magická moc zesílit naše přirozené vlastnosti. A další otázka, co osvětluje měsíc? V tomto prostředním kroužku vidíme, že Měsíc a Země jsou vždy osvětleni zprava. Z toho vyplývá, že Slunce je 150 milionů km tímto směrem. A Zemi a Měsíc osvětluje zprava. Když Měsíc oběhne kolem Země, během 28 dní, může vás napadnout, že cyklus 28 dní je skoro jako jeden kalendářní měsíc.

Může se také zeptat, jak vznikl měsíc?

Vznik Měsíce. Měsíc pravděpodobně vděčí za svůj vznik velké katastrofě, která se udála asi před 4,5 miliardami let. Předpokládá se, že v této době se zárodečná Země srazila rychlostí asi 30 000 kilometrů za hodinu s tělesem o velikosti Marsu. Dopadající těleso zárodečnou planetu zasáhlo jen tečně.

By Pedroza Moening

Jak spocitat CPC? :: Co čtou dnešní děti?
Užitečné odkazy