Domovská stránka > J > Jak Fotit Měsíc Zrcadlovkou?

Jak fotit Měsíc zrcadlovkou?

Čím fotit Měsíc

V případě kompaktních fotoaparátů hovoříme o takzvaných ultrazoomech, u digitálních zrcadlovek lze doporučit teleobjektiv. Důležité je, aby objektiv dosahoval ohniskové vzdálenosti alespoň 100mm (ekvivalentně k 35mm filmu). Ideální pak je ohnisko pohybující se kolem 500-600mm.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak hezky vyfotit měsíc?

Co k tomu potřebujete. To hlavní je dlouhý objektiv, tedy objektiv s dostatečně dlouhou ohniskovou vzdáleností. Minimum je alespoň 200 mm (v přepočtu na kinofilm), ale čím delší ohnisko, tím lépe. Perfektní jsou objektivy odpovídající úhlem záběru 500 mm ohnisku a víc. Jak vyfotit úplněk? Za úplňku a při 3/4 měsíce by to pak šlo už i bez stativu. Ostření nechte klidně automatické a vyberte bod mířící na měsíc. Vyvážení bílé nechte na slunce (nebo foťte do RAW a neřešte). Pokud bude záběr náhodou příliš světlý, dejte nižší ISO, Vyšší clonové číslo nebo kratší čas.

Kdy fotit Měsíc?

V letech 2021 až 2025 budou čtyři superúplňky ročně, takže k zachycení této úžasné události budete mít spoustu příležitostí. Růžový měsíc se objeví v květnu 2021 a 2022, v listopadu 2022, březnu a září 2025 a v září 2026, přičemž za některými z nich budete muset vycestovat, abyste je viděli. Jak fotit Měsíc s krajinou? Aby Měsíc na snímku ožil, je lepší jej mít větší, což znamená větší ohniskovou vzdálenost. Čím delší, tím lepší, ale tím také komplikovanější hledání správného místa. Následující snímek byl focen ohniskem 150 mm, ale mnoho záběrů v článku je v rozmezí 400 až 600 mm. Stejná scéna, ale focená teleobjektivem.

Pokud jde o to, jak fotit úplněk mobilem?

Když fotíte fotoaparátem, použije se teleobjektiv, aby byl Měsíc dostatečně velký. "K mobilům se dají koupit různé nástavce fungující jako teleobjektiv, ale většinou mají malé přiblížení - například osminásobné, a to je málo," říká fotograf. Jak mobilem vyfotit Měsíc? Základem je „expoziční čas“, což je doba, po kterou světlo dopadá na senzor v mobilu. Čím vyšší čas se nastaví, tím bude focený objekt světlejší. Hodí se i stativ. Zaostřete na nekonečno, protože automatické ostření není dobré.

Můžete se také zeptat, jak se vyfotit muzi?

Mužům sluší mírně přimhouřené oči. Toho lze docílit mírným nadzvednutím spodních víček – tím modelův výraz získá na hloubce a vyrovnanosti. Snažte se minimalizovat dvojitou bradu. Toho docílíte, když budete fotografovat z úrovně nad očima, přičemž se váš objekt naklání mírně dopředu. Jak vyfotit Měsíc telefonem? Zaostřete na Měsíc

Jednoduše stačí, abyste na displeji telefonu tapnuli na Měsíc a iPhone na něj automaticky zaostří. Taktéž můžete samozřejmě změnit expozici, jelikož je možné, že fotografie se bude zdát příliš světlá.

Jak správně fotit noční oblohu?

Expozici volím vždy manuálně, clonu nechám úplně otevřenou, aby prošlo co nejvíce světla do fotoaparátu, v mém případě F1,8 nebo f2,8 podle nasazeného objektivu. Expoziční čas maximálně 13-15 sekund, to proto, aby se hvězdy při zdánlivém pohybu (otáčení) oblohy zobrazili jako body a ne čárky.

By Damon

Jak vyfotit mobilem slunce? :: Kdy si vzít Viagru?
Užitečné odkazy