Domovská stránka > J > Jak Správně Fotit Noční Oblohu?

Jak správně fotit noční oblohu?

Expozici volím vždy manuálně, clonu nechám úplně otevřenou, aby prošlo co nejvíce světla do fotoaparátu, v mém případě F1,8 nebo f2,8 podle nasazeného objektivu. Expoziční čas maximálně 13-15 sekund, to proto, aby se hvězdy při zdánlivém pohybu (otáčení) oblohy zobrazili jako body a ne čárky.

Přečtěte si více

Jak fotit mobilem přes dalekohled?

Řešení máte přitom na dosah ruky, je jím váš chytrý telefon. Metoda, kdy pomocí mobilu či obyčejného kompaktu fotíme přes dalekohled (většinou monokulár), se nazývá digiscoping. Čočku telefonu přiložíme k okuláru stativáku, čímž získáme naprosto nepřekonatelnou ohniskovou vzdálenost. Jak fotit vodopády zrcadlovkou? Použijte tak nízké ISO jak jen to bude možné. Nejenže tím zvýšíte kvalitu fotografie, ale také se tím zvýší čas závěrky, což je přesně to, o co budeme usilovat. Naopak clonu vytáhněte nahoru, doporučuji F/10 až F/16. Snížíte tak množství světla, které bude na fotoaparát působit.

Jak fotit pohyb telefonem?

Docílit rozmazání scény lze snadno. V jakékoli aplikaci, která vám nabízí ruční určení hodnot, stačí nastavit dlouhý čas. Ten zajistí, že scéna bude ostrá a rozmaže se jen pohybující se objekt. K tomu je však třeba využít také služeb stativu, bez jehož pomoci budete mít rozmazané i to, co chcete mít ostré. Může se také zeptat, jak upravit vodu na fotce? Otevřete fotku v modulu Vyvolat v Zoner Photo Studiu X a začněte Expozičními nástroji. Většinou vám pomůže přidat Kontrast, Zřetelnost a Odstranění oparu. Tím potlačíte nechtěnou ztrátu kvality, kterou způsobuje voda mezi vámi a modelkou.

Na co se pouziva teleobjektiv?

Zjednodušeně se dá říci, že teleobjektivy jsou takové objektivy, které nám dokáží přiblížit fotografovaný objekt a fungují do určité míry podobně jako třeba dalekohled. Teleobjektivy lze samozřejmě využít pro celou škálu fotografických žánrů. Co je to Telephoto? Teleobjektiv je fotografický objektiv s velkou ohniskovou vzdáleností. Má-li například normální objektiv pro malý formát (kinofilm, 35 mm) ohniskovou délku kolem 50 mm, bude se jako teleobjektiv označovat objektiv s ohniskovou délkou asi 100 až 500 mm, případně ještě víc.

Co dělá teleobjektiv?

Teleobjektiv poskytuje telefonu optický zoom, tedy přiblížení snímané scény. Existuje ještě digitální zoom, u něj se ale přiblížení scény nekoná, jelikož se jedná jen o prosté zvětšení obrazu. A další otázka, jak upravit fotku měsíce? Ostření nechte klidně automatické a vyberte bod mířící na měsíc. Vyvážení bílé nechte na slunce (nebo foťte do RAW a neřešte). Pokud bude záběr náhodou příliš světlý, dejte nižší ISO, Vyšší clonové číslo nebo kratší čas. Pokud tmavý, dejte vyšší ISO nebo menší clonové číslo nebo delší čas.

A další otázka, jak fotit zatmění měsíce?

Je třeba si uvědomit především to, že je mnohem méně světla ? Měsíc je najednou schovaný ve stínu Země. Postup je tedy ve své podstatě identický, jako při focení měsíce, jen je třeba nastavit tyto hodnoty: clona 6, čas 1/2 s a ISO 1600. Pokud máte full frame fotoaparát, pak dejte clonu na 8 a ISO 2500 nebo 3200.

By Jesher Hollering

Jak si vyfotit displej? :: Jak vyfotit Měsíc na mobil?
Užitečné odkazy