Domovská stránka > m > Čím Se Plní Laserová Tiskárna?

Čím se plní laserová tiskárna?

Toner neboli tonerová kazeta do laserové tiskárny je suchý jemný prášek. Je složen z umělé hmoty, barviva a železa. Výsledná barva u barevných tiskáren se míchá ze čtyř odstínů: černé, azurové, žluté a purpurové. Součástí kazety toneru bývá i selenový válec, který se mění automaticky s ní.

Přečtěte si více

Jak si vybrat toner?

Výrobci tiskáren doporučují koupit originální toner, který je vyrobený společností, která zároveň vyrobila vaši tiskárnu. Předností takových tonerů je jejich vysoká kvalita a zaručená kompatibilita s vaší tiskárnou, kopírkou nebo faxem. Co je to cartridge? Cartridge je tisková náplň s inkoustem včetně tiskové hlavy s tryskami a potřebnou elektrotechnikou. Výměna tiskové kazety je jednoduchá a provádí ji sám uživatel. Postup výměny je popsán u každé tiskárny v návodu.

Proč se používá při tisku na barevné inkoustové a laserové tiskárny zásobník s černou barvu?

Jedná se vlastně o speciální režim tisku, kdy tiskárna nechává do trysek tiskové hlavy nasát větší množství inkoustu. Ten sám o sobě totiž obsahuje i rozpouštědla, která pomáhají uvolnit zaschlou barvu z dřívějšího použití. Co je to DPI? Jak už možná tušíte, DPI je jednotka rozlišení. Zkratka DPI či PPI je z anglického originálu "dots/pixels per inch" - tedy počet bodů nebo pixelů na palec. Udává tedy celkový počet bodů, u displayů reprezentovaný pixely, které se vejdou do délky jednoho palce.

Která tiskárna obsahuje barvu v podobě prášku?

Tonerový prášek plní funkci barviva v laserových tiskárnách a kopírkách při tisku na papír, nebo jiná podporovaná média. Součástí tonerové kazety může být i selenový válec. Pokud válec není součástí kazety, je nutné ho měnit zvlášť pokaždé, když výtisky začnou být rozmazané nebo jinak nekvalitní. Jakou laserovou multifunkční tiskárnu na doma? Nejlepší multifunkční laserová zařízení

  • Nejlepší celkově HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Pro náročné Precizní multifunkční laserová tiskárna s možností skenování do e-mailu.
  • Nejlepší cena/kvalita. HP Neverstop Laser MFP 1200n. Zlatý střed.
  • Nejlepší levná Xerox WorkCentre 3025BI. Levný základ.

Jakou tiskárnu pro domácí použití?

Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu. Lidé se také ptají, jaká je nejlepší tiskárna na doma?

Název produktuHodnocení
1.HP LaserJet Pro M15w W2G51A(5 / 5)
2.HP Laser 107w 4ZB78A(5 / 5)
3.Xerox Phaser 3020BI(4,9 / 5)
4.Canon i-Sensys LBP623Cdw(4,8 / 5)
2 další řádky

Pokud jde o to, co je lepší inkoustová nebo laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.

By Safier Requarth

Proč nejde připojit tiskárna? :: Jak přidat tiskárnu do mobilu?
Užitečné odkazy