Domovská stránka > J > Jak Dlouho Vydrží Laserová Tiskárna?

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné.

Přečtěte si více

Co je lepší inkoustová nebo laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe. Tak jaké jsou nevýhody inkoustových tiskáren? Největší nevýhodou ale u ní zůstává riziko vysychání inkoustu, a to v případě, že zařízení není dlouho používáno. Při vysychání inkoustu navíc hrozí ucpání trysek. Nevýhodou jsou také vyšší tiskové náklady související s nerovnoměrným využíváním cartridge.

Co se mění v laserové tiskárně?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Kdy se vyplatí laserová tiskárna? Laserová tiskárna je vhodná především pro větší objemy tisku, jelikož má nízké provozní náklady. Paradoxně je ale vhodná i pro ty, kteří tisknou jen občas, protože, na rozdíl od inkoustových tiskáren, u ní nedochází k vysychání náplně. Toner je jemný suchý prášek, takže je možné ho mít v tiskárně i několik let.

Jak dlouho vydrží náplň do tiskárny?

Na práškové směsi se toho příliš mnoho nezkazí, obecně se tedy dá říci, že náplň do laserové tiskárny vám vydrží, dokud ji nevypotřebujete. Na obalu každého toneru bývá zpravidla uvedený počet stran, který s ním při 5% pokrytí vytisknete. Jakou tiskárnu pro domácí použití? Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu.

Která tiskárna je nejlepší?

Nejlepší tiskárny a multifunkční zařízení 2022 – Testy a recenze

  • Pro náročné Epson EcoTank L850. Inkoustová multifunkce. Nejlepší multifunkční tiskárna a vítěz testu.
  • Populární zařízení Xerox C230V DNI. Laserová multifunkce.
  • Kvalitní tiskárna. HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Laserová tiskárna.
Můžete se také zeptat, jakou zvolit tiskárnu? Pro základní tisk dokumentů postačí 300 dpi, pokud však vyžadujete kvalitnější tisk grafických materiálů či fotografií, vyžadujte alespoň 1200 dpi, ideálně 2400 dpi. Mějte na paměti, že vyšší rozlišení znamená vyšší spotřebu inkoustu. Rychlost tisku - udává, kolik papírů je tiskárna schopná potisknout za minutu.

Co je to inkoustová tiskárna?

Obecně princip inkoustové tiskárny spočívá ve vystřelování mikroskopických kapek inkoustu z tiskové hlavy. Předtím než se tak stane, musí být tisková hlava díky speciální pumpě naplněná inkoustem ze zásobníků (cartridge). Pak jsou barevné kapky inkoustu pomocí trysek pod tlakem vystřelovány na papír.

By Dygall Lueder

Jaké jsou typy tiskáren? :: Jak se pripojit k 5G?
Užitečné odkazy