Domovská stránka > C > Co Je Lepší Inkoustová Nebo Laserová Tiskárna?

Co je lepší inkoustová nebo laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak funguje tisk?

Tisk je způsob rozmnožování předlohy, při kterém se tisková barva z tiskové formy přenáší tlakem stroje na papír nebo jiný potiskovaný materiál. Rozlišuje se tisk z výšky, z plochy, z hloubky a průtlačný tisk. Nejčastěji používané tiskové techniky jsou flexotisk, ofset a hlubotisk. Tak jak funguje cartridge? Cartridge, které mají tiskovou hlavu, se dají obecně nazvat jako cartridge s jednorázovou tiskovou hlavou. S každou cartridgí vyměníme i tiskovou hlavu, tím pádem se nemusíme o nic starat. Cartidge, které nemají tiskovou hlavu, jsou do tiskáren, kde je již tisková hlava zabudovaná, tedy pevná tisková hlava.

Co to je tiskárna?

Počítačová tiskárna je periferní výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk apod.). Tiskárnu připojujeme k počítači, ale může fungovat i samostatně (přímý tisk přes USB nebo Bluetooth, síťová tiskárna apod.) A další otázka, co to je inkoust? Inkoust je tekutá psací látka obsahující pigment (nerozpustný ve vodě), nebo barvivo (rozpustné ve vodě), na podklad se nanáší brkem, štětcem, či perem. Inkoust používají i inkoustové počítačové tiskárny.

Podle toho, která tiskárna je nejlepší?

Nejlepší tiskárny a multifunkční zařízení 2022 – Testy a recenze

  • Pro náročné Epson EcoTank L850. Inkoustová multifunkce. Nejlepší multifunkční tiskárna a vítěz testu.
  • Populární zařízení Xerox C230V DNI. Laserová multifunkce.
  • Kvalitní tiskárna. HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Laserová tiskárna.
A další otázka, jakou zvolit tiskárnu? Pro základní tisk dokumentů postačí 300 dpi, pokud však vyžadujete kvalitnější tisk grafických materiálů či fotografií, vyžadujte alespoň 1200 dpi, ideálně 2400 dpi. Mějte na paměti, že vyšší rozlišení znamená vyšší spotřebu inkoustu. Rychlost tisku - udává, kolik papírů je tiskárna schopná potisknout za minutu.

Jakou si koupit tiskárnu?

Před nákupem je třeba zvážit, jak často budeme tiskárnu používat a k jakým účelům. Inkoustové tiskárny se více hodí na tisk fotografií a grafiky, laserové a LED si naopak lépe poradí s větším množstvím textu. Abyste měli lepší představu o tom, jakou multifunkční tiskárnu vybrat, projděte si otázky položené níže. Když to vezmeme v úvahu, jak funguje digitální tisk? Digitální tisk je technologie tisku, kde mezi tiskovými daty a samotným tiskem není žádná mezi-operace. Na rozdíl od konvenčního tisku (ofset, flexotisk, knihtisk, hlubotisk, sítotisk nebo tamponový tisk) nepotřebujeme tiskovou formu. Tisk probíhá přímo z digitálních podkladů přenesených přímo do tiskového stroje.

Jak funguje LED tiskárna?

LED tiskárna kombinuje vysokou rychlost s relativně nízkou cenou. Funguje na principu fotoelektrického jevu – v místě, kde má vzniknout obraz, je obrazový válec osvětlován řadou světelných diod. Pak se na osvětlená místa napráší toner a za zvýšené teploty obtiskne na papír.

By Ortrud Diec

Jak tiskne tiskárna? :: Co je infrastruktura firmy?
Užitečné odkazy