Domovská stránka > J > Jaká Tiskárna Je Lepší Inkoustová Nebo Laserová?

Jaká tiskárna je lepší inkoustová nebo laserová?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.

Přečtěte si více

Také, proč nejsou laserové tiskárny?

Laserové tiskárny jsou nedostižné v tisku černobílých textových dokumentů. Písmena jsou pěkně ostrá a výrazná, ale při tisku barevných dokumentů kvalita pokulhává. Zejména při tisku obrázků a fotografií barvy nejsou tak věrné, jako u tiskáren inkoustových. Pokud jde o to, jakou tiskárnu pro domácí použití? Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu.

Jak poznat laserovou tiskárnu?

Laserová tiskárna je ve většině případů větších rozměrů než je tiskárna inkoustová. Hlavním důvodem je totiž velikost spotřebního materiálu, který je u laserové tiskárny vždy větší než u tiskárny inkoustové. Jakou si koupit tiskárnu? Před nákupem je třeba zvážit, jak často budeme tiskárnu používat a k jakým účelům. Inkoustové tiskárny se více hodí na tisk fotografií a grafiky, laserové a LED si naopak lépe poradí s větším množstvím textu. Abyste měli lepší představu o tom, jakou multifunkční tiskárnu vybrat, projděte si otázky položené níže.

Která tiskárna je nejlepší?

Nejlepší tiskárny a multifunkční zařízení 2022 – Testy a recenze

  • Pro náročné Epson EcoTank L850. Inkoustová multifunkce. Nejlepší multifunkční tiskárna a vítěz testu.
  • Populární zařízení Xerox C230V DNI. Laserová multifunkce.
  • Kvalitní tiskárna. HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Laserová tiskárna.
Co je to laserová tiskárna? Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné. Čím se plní laserová tiskárna? Toner neboli tonerová kazeta do laserové tiskárny je suchý jemný prášek. Je složen z umělé hmoty, barviva a železa. Výsledná barva u barevných tiskáren se míchá ze čtyř odstínů: černé, azurové, žluté a purpurové. Součástí kazety toneru bývá i selenový válec, který se mění automaticky s ní.

Jakou tiskárnu pro občasný tisk?

Pokud máte v plánu pouze občasný tisk, doporučujeme laserovou tiskárnu, zde díky použité technologie "zaschnutí" vůbec nehrozí. Tiskárnu můžete klidně rok nepoužívat a po opětovném zapojení bude bez problémů toner zase tisknout.

By Hector Pullem

Jakou tiskárnu na doma diskuze? :: Jak poznat falesne AirPods?
Užitečné odkazy