Domovská stránka > K > Kdy Se Vyplatí Laserová Tiskárna?

Kdy se vyplatí laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je vhodná především pro větší objemy tisku, jelikož má nízké provozní náklady. Paradoxně je ale vhodná i pro ty, kteří tisknou jen občas, protože, na rozdíl od inkoustových tiskáren, u ní nedochází k vysychání náplně. Toner je jemný suchý prášek, takže je možné ho mít v tiskárně i několik let.

Přečtěte si více

Jaké jsou nevýhody inkoustových tiskáren?

Největší nevýhodou ale u ní zůstává riziko vysychání inkoustu, a to v případě, že zařízení není dlouho používáno. Při vysychání inkoustu navíc hrozí ucpání trysek. Nevýhodou jsou také vyšší tiskové náklady související s nerovnoměrným využíváním cartridge. Jak dlouho vydrží laserová tiskárna? Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné.

Jakou tiskárnu pro domácí použití?

Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu. Může se také zeptat, která tiskárna je nejlepší? Nejlepší tiskárny a multifunkční zařízení 2022 – Testy a recenze

  • Pro náročné Epson EcoTank L850. Inkoustová multifunkce. Nejlepší multifunkční tiskárna a vítěz testu.
  • Populární zařízení Xerox C230V DNI. Laserová multifunkce.
  • Kvalitní tiskárna. HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Laserová tiskárna.

Také, na jakém principu funguje laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Jakou náplň používáme do laserových tiskáren? Toner je náplň do tiskárny, ve kterém se skrývá práškový obsah a používá se u laserových typů tiskáren. Velkou výhodou i laserových tiskáren je dlouhá životnost a vysoká výtěžnost, která netrpí zasycháním inkoustu, jako je to u cartridgí inkoustových tiskáren.

Také, jak často tisknout na inkoustové tiskárně?

Při občasném tisku vám postačí inkoustová tiskárna, ale nesmíte zapomínat na to, že u ní hrozí zasychání inkoustu. Proto se doporučuje vytisknout alespoň jednu stránku za týden. Pokud tisknete nepravidelně či méně než jednou týdně, raději zvolte tiskárnu laserovou. Tak co je to inkoustová tiskárna? Obecně princip inkoustové tiskárny spočívá ve vystřelování mikroskopických kapek inkoustu z tiskové hlavy. Předtím než se tak stane, musí být tisková hlava díky speciální pumpě naplněná inkoustem ze zásobníků (cartridge). Pak jsou barevné kapky inkoustu pomocí trysek pod tlakem vystřelovány na papír.

Jaké jsou typy tiskáren?

Typy tiskáren podle technologie tisku:

  • Laserové tiskárny. LED tiskárny.
  • Inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny s tankovým systémem.
  • Jehličková tiskárna.
  • Termotiskárny. Tiskárny na přímý termotisk. Tiskárny na termotransferový tisk. Termosublimační tiskárny.
  • 3D tiskárny.

By Izaak Nuon

Jak se označuje barevná náplň laserové tiskárny? :: Co je formát JPG?
Užitečné odkazy