Domovská stránka > J > Jak Přidat Tiskárnu Do Mobilu?

Jak přidat tiskárnu do mobilu?

Pokud vlastníte mobilní telefon s operačním systémem Android, budete potřebovat aplikaci Google Cloud print. V některých zařízeních je již nainstalována, na jiných si ji jednoduše stáhnete z Google Play. Po instalaci Cloud Print na vašem mobilu, spárujte v aplikaci zařízení s tiskárnou.

Přečtěte si více

Jak tisknout z mobilu Xiaomi?

Nastavení tiskárny

  1. Otevřete nabídku Nastavení a v dolní části stránky klepněte na Rozšířená nastavení
  2. Najděte sekci Tisk a v ní položku Google Cloud Print.
  3. Na této stránce klepněte na Spravovat zařízení Cloud Print.
Jak se spojit s tiskárnou? Tiskárny se k PC nebo notebooku nejčastěji připojují pomocí USB rozhraní. Dříve se k tisku využívalo i paralelní či sériové rozhraní, vzhledem k nízkým přenosovým rychlostem se však dnes nepoužívají. Tiskárna i počítač mohou být také připojeny do domácí sítě přes LAN rozhraní nebo bezdrátovou Wi-Fi síť.

Jak tisknout z mobilu bez Wi-Fi?

Výrobci tiskáren často preferují své vlastní aplikace pro správu a tisk z mobilních zařízení, ty jsou většinou dostupné pro oba nejrozšířenější operační systémy pro mobilní zařízení. Dalším způsobem, jak vytisknout dokumenty bez kabelu, tedy bezdrátově je pomocí rozhraní Bluetooth. Jak tisknout přes Wi-Fi? Krok za krokem

  1. tiskárna se nejprve připojí přes USB k počítači nebo notebooku.
  2. nainstalují se ovladače.
  3. při instalaci se vás to zeptá, zda chcete USB nebo WiFi připojení
  4. při volbě WiFi připojení začne tiskárna hledat WiFi a vypíše seznam.
  5. pak stačí najít svůj router, zadat heslo.

Pokud jde o to, jakou tiskárnu k mobilu?

Tisk z mobilu přes Wi-fi

V Androidu pak byla donedávna aplikace Google Cloud Print, jejíž provoz byl ale od 31. prosince 2020 pozastaven. Alternativně však lze použít i aplikace vyvinuté výrobci tiskáren (např. HP Print Service Plugin).
Když to vezmeme v úvahu, jak tisknout přes bluetooth? Tiskárnu zapojte do zásuvky a zapněte. V nastavení Androidu na tabletu si otevřete sekci Bluetooth a zkontrolujte, že je adaptér Bluetooth zapnutý (3). V dostupných zařízeních vyberte tiskárnu pod názvem PTP-II nebo Star Micronics (4).

Jak tisknout přes data?

Stiskněte tlačítko Funkce Wireless Direct, abyste vybrali položku Funkce Wireless Direct a poté stiskněte tlačítko OK. Stiskněte tlačítko vedle položky Zobrazit název. Zobrazí se název funkce wireless direct. Na vašem zařízení vyhledejte dostupné Wi-Fi sítě, zvolte tu s názvem vaší tiskárny a připojte s k ní. Když to vezmeme v úvahu, jak tisknout mail z mobilu? Jak se tiskne s operačním systémem Android

Pokud ji nemáte, stáhnete si ji z Google Play. Poté proběhne spárování zařízení aplikace a tiskárny. Ty musejí být zapojené ve stejné síti wifi. V aplikaci přidáte tiskárnu, zadáte tisk přes Google Cloud Print a můžete tisknout.

Jak mám spárovat počítač s tiskárnou?

K drátovému připojení standardně používáme USB či Ethernetový kabel, k bezdrátovému zase síť WiFi nebo Bluetooth. Záleží na tom, jak a kam přesně chceme tiskárnu připojit: zda k jedinému zařízení, či do místní sítě. Připojení tiskárny k jednomu počítači je velmi jednoduché: obě zařízení stačí spojit USB kabelem.

By Reifel

Čím se plní laserová tiskárna? :: Jak tisknout na pocitaci?
Užitečné odkazy