Domovská stránka > C > Co Je Lepší Laserová Nebo Inkoustová Tiskárna?

Co je lepší laserová nebo inkoustová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak poznat laserovou tiskárnu?

Laserová tiskárna je ve většině případů větších rozměrů než je tiskárna inkoustová. Hlavním důvodem je totiž velikost spotřebního materiálu, který je u laserové tiskárny vždy větší než u tiskárny inkoustové. Jak poznat inkoustovou tiskárnu? Inkoustové tiskárny obsahují tiskové hlavy s desítkami mikroskopických trysek. Z nich se na papír obrovskou rychlostí (50 až 100 km/h) vstřikují miniaturní kapičky inkoustu (objem se udává v pikolitrech).

Jakou zvolit tiskárnu?

Pro základní tisk dokumentů postačí 300 dpi, pokud však vyžadujete kvalitnější tisk grafických materiálů či fotografií, vyžadujte alespoň 1200 dpi, ideálně 2400 dpi. Mějte na paměti, že vyšší rozlišení znamená vyšší spotřebu inkoustu. Rychlost tisku - udává, kolik papírů je tiskárna schopná potisknout za minutu. Proč nejsou laserové tiskárny? Laserové tiskárny jsou nedostižné v tisku černobílých textových dokumentů. Písmena jsou pěkně ostrá a výrazná, ale při tisku barevných dokumentů kvalita pokulhává. Zejména při tisku obrázků a fotografií barvy nejsou tak věrné, jako u tiskáren inkoustových.

Jakou koupit inkoustovou tiskárnu?

Jakou multifunkční tiskárnu vybrat dle srovnání

Mezi inkoustovými exceloval model Brother MFC-J3930DW. Kvalitní laserovou tiskárnou do kanceláře je pak Canon i-Sensys MF744Cdw.
Jakou laserovou tiskárnu na doma? HP LaserJet Pro M227fdw je skvělou multifunkční černobílou tiskárnou na doma nebo menší kanceláře. Výborná rychlost tisku se nijak neprojevuje na kvalitě černého textu, která je stejně tak skvělá, nebo na hlučnosti tiskárny.

Může se také zeptat, jakou černobílou laserovou tiskárnu?

Samsung SL-M2026. Laserová tiskárna pro domácnost s černobílým tiskem Samsung SL-M2026 dokáže vytisknout až 20 listů za minutu a její celková hmotnost je 3,97 kg. Tato tiskárna je velice malá a lehká, umožňuje bezdrátové připojení přes WiFi. Lidé se také ptají, co je to laserová tiskárna? Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.

Jak často tisknout na inkoustové tiskárně?

Při občasném tisku vám postačí inkoustová tiskárna, ale nesmíte zapomínat na to, že u ní hrozí zasychání inkoustu. Proto se doporučuje vytisknout alespoň jednu stránku za týden. Pokud tisknete nepravidelně či méně než jednou týdně, raději zvolte tiskárnu laserovou.

By Clerc Rublee

Jakou zvolit tiskárnu? :: Co je to LED tisk?
Užitečné odkazy