Domovská stránka > J > Jak Delat Meziplyn?

Jak delat Meziplyn?

Meziplyn

  1. krok – sešlápnutí spojky, vyřazení do polohy neutrálu a následné uvolnění spojky.
  2. krok – sešlápnutí plynového pedálu (u starších typů bylo důležité dávkování)
  3. krok – sešlápnutí spojky a zařazení příslušné rychlosti (při správném provedení si převodovka vezme sama)
  4. krok – uvolnění spojky a pokračování v jízdě

Přečtěte si více

Jak správně řádit s benzínem?

Včas řaďte výš: Hlavní zásada úsporné jízdy. Motor není třeba skoro vůbec vytáčet, dobře seřízené auto se rozjede téměř z volnoběžných otáček. A okamžitě po rozjetí auta řaďte dvojku a pak pořád nahoru. Čím vyšší zařazená rychlost, tím nižší potřeba. Jak se rychle rozjet s manualem? Musíš spojku pouštět rychle do záběru, a pomaleji od záběru nahoru. Takže si dáš trochu plynu, začneš pouštět spojku, dostaneš se do záběru (začnou klesat otáčky) - v ten moment trochu víc přidáš plyn a spojku pouštíš pomaleji, abys měl čas přidat víc plynu kdyby to začalo chcípat.

Také, jak plynule podřadit?

S použitím spojky zařadíte na neutrál, pustíte spojku, přidáte plyn, následně sešlápnete spojku a zařadíte jedničku. Tím, že přidáte plyn se zařazeným neutrálem, roztočíte převodovku bez toho, aniž by do procesu musely nějak zasáhnout synchrony. Jedná se o účinný způsob, který lze využít při každém podřazení. Jak správně brzdit? Brzděte krátce a intezivně

Nejhorší je stát celou dobu na brzdě. Pokud musíte brzdit, brzděte krátce, ale intenzivně. Nemusí vám rovnou blokovat kola, ale raději v pravidelných intervalech více sešlápněte brzdu, aby auto více zpomalilo.

Jak správně pouštět spojku?

Spojku sešlápneme, zařadíme nebo přeřadíme rychlostní stupeň a spojku pouštíme. Důležitá je však rychlost daného uvolnění. Je třeba připomenout, že běžné auto není závodní speciál a není třeba spojku uvolnit co nejrychleji, pro jistotu okamžitého vyskočení motoru do otáček. Spojku je vhodné pouštět plynule, pozvolna. Když to vezmeme v úvahu, jak správně řádit s dsg? Princip je jednoduchý. První spojka ovládá sudé stupně, druhá zase liché. Pokud například stojíte a chcete se rozjet, jsou zařazeny dva převody: jednička a dvojka. Pouze jednička však má sepnutou spojku.

Když to vezmeme v úvahu, jak správně popojíždět v koloně?

Při popojíždění v koloně postupuje většina řidičů naprosto identicky. Zmáčknou spojku, zařadí jedničku, kousek popojedou a opět se spojkovým pedálem zastavují. Někteří ještě dělají tu zásadní chybu, že netrpělivě čekají se zařazeným rychlostním stupněm a zmáčknutou spojkou na další start. Jak správně jezdit s automatem? OBECNÁ PRAVIDLA:

  1. Při krátkém stání, např. na semaforech, nevyřazovat!
  2. Při jízdě do kopce, když automat váhá a neřadí, vždy přišlápnout plyn, aby automat podřadil. Nikdy nesundavat nohu z plynu, aby se autu tzv.
  3. Při zastavení a stání z kopce (nemusí být zrovna svah) nestát pouze na P!

Také, v jaké rychlosti radit?

Optimální otáčky

Vyšší převodové stupně řaďte co nejdříve, a to mezi 2 000 a 2 500 otáčkami za minutu. Volte vždy takový převod, na kterém motor při citlivém sešlápnutí plynu ještě zareaguje mírným zrychlením. Jakmile dokončíte přeřazení a přidáte plyn, sundejte vaše chodidlo zcela ze spojkového pedálu.

By Gillett Engelke

Jak se naucit rozjezdy? :: Kde všude je modré světlo?
Užitečné odkazy