Domovská stránka > J > Jak Nastavit Router Na Wpa2?

Jak nastavit router na WPA2?

V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

Přečtěte si více

Tak jak nastavit wpa?

mód vyberte [Režim infrastruktura]. Podle přístupového bodu, který chcete používat, zadejte do pole [SSID] alfanumerické znaky (a - z, A - Z nebo 0 - 9). V části Metoda ověření WPA vyberte [WPA]. Podle přístupového bodu, který chcete používat, vyberte v části Metoda šifrování WPA možnost [TKIP] nebo [CCMP (AES)]. Může se také zeptat, jak nastavit router na 2 4ghz? Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Jak změnit nastavení routeru?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.
Také, jak vypada router? Podívejme se nejprve, jak vypadá typický router. Je to taková krabička s jednou nebo více anténami, vpředu bývá několik indikačních diod, které ukazují, jestli je zapnutý, jde do něj signál z internetu a funguje wifi. Na zadní straně pak je několik zdířek a vypínačů.

Jak nastavit Wi-Fi router přes mobil?

Nezapomeňte, že mobil musí být připojen na WiFi routeru. – spustíte aplikaci a vpravo nahoře ťuknete na 3 tečky ( … ) – tam si již budete moci změnit nastavení jak SSID (název sítě), tak i heslo k síti, IP adresy atd. Jak nastavit svojí Wi-Fi? Heslo a název wifi změníte nebo zjistíte na wifi routeru. Název wifi a heslo se často nachází na štítku umístěným na zadní straně přístroje. Pokud to chcete změnit, musíte se podle návodu připojit do administrace a tam přepsat nastavení.

Když to vezmeme v úvahu, jak správně nastavit wi-fi?

Je třeba dodržovat několik zásad:

  1. Router musí být vždy jen jeden.
  2. Všechny WiFi Access Pointy musí být ve stejné LAN.
  3. U kombinovaných zařízení (WiFi Router), použitých pro rozšíření WiFi pokrytí, musí být všechny funkce routeru (hlavně DHCP server) deaktivovány.
Jak nastavit přístupový bod? Nastavenípřístupového bodu

Poznámka
  1. Zvolte [Settings] (nastavení) – [Network Settings] (nastavení sítě) – [Internet Settings] (nastavení internetu).
  2. Zvolte možnost [Wireless Setup] (nastavení bezdrátového připojení).
  3. Zvolte možnost [Select access point] (zvolit přístupový bod).

Jak nastavit router na jiny kanál?

V internetovém prohlížeči si zadejte IP adresu routeru http://192.168.1.1/ a zobrazí se vám přihlašovací stránka. Pokud jste si v minulosti heslo neměnili, tak v továrním nastavení je jméno i heslo admin. Kanál změníte v kategorii Wireless a zde si v Channel zvolte požadovaný kanál. Změnu potom uložíte tlačítkem Save.

By Schreiber Mcgue

Jak nastavit router na 5GHz? :: Jak změnit typ souborů na PDF?
Užitečné odkazy