Domovská stránka > J > Jak Připojit Modem A Router?

Jak připojit modem a router?

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook.

Přečtěte si více

Jak propojit modem s routerem?

Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová! Jaký vybrat switch? Čím víc portů bude switch mít, tím bude mít větší rozměry a nároky na výkon. Je proto třeba počítat s vyšší spotřebou energie a samozřejmě i vyššími pořizovacími náklady. Přenosová rychlost – jeden z nejvýznamnějších parametrů, na které byste se při výběru síťového přepínače měli zaměřit.

Když to vezmeme v úvahu, jaký switch do domácnosti?

Počet a typy portů

Switch se všeobecně nejčastěji vyrábí s pěti, osmi a šestnácti porty, což je takový běžný standart pro klasickou domácnost. Pokud máte větší rodinu, která vlastní větší počet zařízení nebo firmu, tak se můžete porozhlédnout po switchi s 24 nebo 48 porty.
Tak co je to řízený switch? Řízený switch. Řízené switche poskytují všechny funkce neřízeného switche, a navíc poskytují schopnost konfigurovat, spravovat a sledovat LAN síť. A to dává větší kontrolu nad tím, jak data putují sítí a kdo k ní má přístup.

Co znamená slovo switch?

(česky přepínač) je aktivní síťový prvek, propojující jednotlivé segmenty sítě. Switch obsahuje menší či větší množství portů (až několik stovek), na něž se připojují síťová zařízení nebo části sítě. Pojem switch se používá pro různá zařízení v celé řadě síťových technologií. Co to je router? Router je zařízení, které slouží k vytvoření počítačové sítě. Propojuje tedy mezi sebou počítače, aniž by musel poskytovat přístup k internetu. Router může mít integrovaný modem, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě.

Může se také zeptat, jak funguje modem?

Modem je zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem. Modem je zkratkové slovo z výrazu „modulátor demodulátor“. Modemy se používají především pro přenos digitálních dat pomocí analogové přenosové trasy. Přenosová trasa může být telefonní linka, koaxiální kabel, radiový přenos apod. Může se také zeptat, jak propojit dva počítače v síti? Zapojte ethernetový kabel.

Pokud chcete propojit dva počítače, které nemají přístup ke sdílené síti, můžete použít ethernetový kabel a vytvořit tak přímé spojení mezi ethernetovými porty obou počítačů. Některé počítače vyžadují použití speciálního „přechodového kabelu“. Tento kabel je vedený opačně.

Může se také zeptat, jak propojit dva počítače přes internet?

Velmi jednoduchou cestou, jak propojit dva počítače přes internet, včetně sdílení pracovní plochy a výměny souborů, je CrossLoop. Program propojí dva počítače na několik kliknutí myší a je k dispozici dokonce i v češtině. Prvním krokem je instalace programu CrossLoop na oba počítače, které potřebujete propojit.

By Oringa Demianczyk

Jak zrušit přesměrování hovorů? :: Jak na Cisco?
Užitečné odkazy