Domovská stránka > J > Jak Nastavit Nový Router Tp Link?

Jak nastavit nový router TP Link?

V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.

Přečtěte si více

Jak zjistit IPv4 adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Jak zjistit WAN IP adresu? Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Jak zmenit nastaveni Wi-Fi routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Jak nastavit 5GHz Wi-Fi Windows 10? 5GHz WiFi5G WiFi

#8 – Upravte nastavení routeru

  1. Přihlaste se na panel nastavení routeru.
  2. Najděte 5G bezdrátové nastavení a změňte kanál na 36.
  3. Uložte a nyní budete moci objevit 5g.

Jak zjistit GHz Wi-Fi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit. Může se také zeptat, jak vypnout 5ghz na routeru? Budete se muset přihlásit k správě/administraci vašeho routeru a najít část týkající se WiFi sítí. Tam by mělo být možné vypnout kteroukoliv z 2.4 GHz/5 GHz sítí. Pokud něco takového ve vašem routeru nenajdete, tak je zde ještě malá možnost, že má někde přepínač (jako opravdu přepínač přístupny na těle routeru).

Proč se nemůžu připojit k WiFi?

Nejde se připojit k WiFi. Nedaří se vám připojit k WiFi? Zkontrolujte, zda zadáváte správné heslo a zda se od vaší poslední návštěvy nezměnilo. Pokud máte správné heslo, zkuste restartovat své zařízení (mobil či počítač) a poté i samotný WiFi router či zesilovač signálu. Můžete se také zeptat, jak nastavit wifi na 2 4 ghz? Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Také, jak nastavit router wpa2?

V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

By Casilde Narvaez

Jak udělat zálohu systému? :: Jak vybrat SSID?
Užitečné odkazy