Domovská stránka > J > Jak Nastavit Router Na 5Ghz?

Jak nastavit router na 5GHz?

Ta proskenuje okolní Wi-Fi sítě a umožní vám zobrazit, na jaké frekvenci a kanálu vysílá. Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí.

Přečtěte si více

Jak přepnout router na 5GHz?

Router WiFi

  1. Zkontrolujte, zda váš router podporuje pásmo 5 GHz.
  2. Nastavte pásmo 5 GHz v souladu s uživatelským manuálem vašeho routeru.
  3. Připojte váš počítač a mobilní zařízení k 5GHz pásmu routeru, který jste nastavili.
Jak zjistit nastavení routeru? Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Jak propojit dva Wi-Fi routery?

Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová! Jak připojit počítač k routeru? router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V. pokud potřebujeme připojit stolní PC pomocí UTP kabelu, zapojíme UTP kabel do portu LAN a následně do PC.

Jak se restartuje router?

Prakticky u všech routerů najdete malé tlačítko s označením RESET (návod usnadní hledání). Po jeho stisku lze provést buď krátkým stisknutím restart (odpovídající výše zmíněnému vypnutí/zapnutí) nebo delším podržením tlačítka reset do továrního nastavení. Jak nastavit router na switch? Jak na propojení routerů (router jako switch)

  1. Připojíme PC kabelem k prvnímu routeru.
  2. Zde zkontrolujeme dvě položky:
  3. Připojíme PC kabelem ke druhému routeru TP-LINK.
  4. DHCP vypneme (nastavíme na disabled)
  5. Nastavíme WiFi shodně s prvním routerem Linksys.

Jak si vybrat router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně. Když to vezmeme v úvahu, jak zapnout wi-fi router? Router zapojte do elektřiny a v případě, že disponuje tlačítkem pro zapnutí, jej zapněte. Po rozblikání kontrolek vyčkejte několik minut. Router potřebuje čas, aby se správně a plně rozeběhnul. Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu.

A další otázka, jak zapnout wi-fi na routeru?

Nejprve zapojíme router do napájení a pokud máme zezadu tlačítko pro zapnutí router zapneme. Router nám rozsvítí nějaké kontrolky, to znamená že se opravdu zapnul. Počkáme pár minut, aby měl dostatek času na plné rozběhnutí. Do modrého portu, nebo portu označeného WAN zapojíme kabel, který k nám vede OD poskytovatele.

By Helban

Jak stáhnout pisnicky z Spotify? :: Jak nastavit router na WPA2?
Užitečné odkazy