Domovská stránka > J > Jak Extrahovat Rar Soubor?

Jak extrahovat RAR soubor?

Pro rozbalení souborů . rar je nejlepší software WinRAR. Po instalaci tohoto software nalistujte daný soubor zabalený ve formátu . rar a klikněte na něj pravým tlačítkem myši, poté se rozbalí menu, kde zvolte "Extract Here" pro rozbalení do stejné složky, nebo "Extract files" a zadejte cílovou složku.

Přečtěte si více

Jak rozbalit program?

Otevřete Průzkumník souborů a najděte komprimovanou složku. Pokud chcete rozzipovat celou složku, klikněte na ni pravým tlačítkem, vyberte Extrahovat vše a pak postupujte podle pokynů. Pokud chcete rozzipovat jeden soubor nebo složku, otevřete zazipovanou složku tím, že na ni dvakrát kliknete. Jak udělat ze souborů RAR? Pokud chcete WinRAR použít k vytvoření RAR souboru:

  1. Označte soubory (složku), které chcete zabalit.
  2. Klikněte na některý z nich pravým tlačítkem myši.
  3. Z nabídky vyberte „Add to archive…“.

Můžete se také zeptat, co je to za soubor s koncovkou rar?

RAR je proprietární bezeztrátový kompresní algoritmus, souborový formát a zároveň název komerčního programu pro MS-DOS, jenž byl pro komprimaci, resp. archivaci, souborů tímto algoritmem původně – v roce 1993 – vyvinut. Můžete se také zeptat, jak otevrit soubor rar ve windows 10? Ve Windows to půjde pokud si pořídíte nějaký další software – nejrozšířenější je WinZIP (umí řadu dalších formátů, takže i RAR) nebo přímo to co podporuje RAR, tedy asi nejlépe WinRAR. Pracovat s RAR soubory umí i populární 7-Zip. V Microsoft Store je případně RAR Opener.

Také, jak převést soubor rar do mp3?

Než se dostaneme příliš daleko do převodu RAR, měli bychom si vyjasnit něco důležitého: nemůžete převést ze souboru RAR do nezipovaného formátu. Strávte mnoho času hledáním souborů RAR a uvidíte návrhy vyhledávání jako „Převaděč RAR na MP3“ nebo „Převaděč RAR na PDF“ žádný z nich ve skutečnosti neexistuje! Jak se otevírá zazipovaný soubor? Abyste jej mohli otevřít, klikněte na něj v průzkumníkovi pravým tlačítkem myši a klikněte na Extrahovat vše. Vyberte cílovou složku, abyste mohli rozbalit komprimované soubory či adresář a dále klikněte na Extrahovat. Soubory se „rozbalí“ na pevný disk na požadované místo.

Jak se Zipuje soubor?

Označíme soubory, které chceme vložit do ZIP archivu a pravým tlačítkem otevřeme nabídku možností, kde vybereme „Odeslat \ Komprimovat složka (metoda ZIP)“. Vybrané soubory jsou vloženy do nového souboru s připonou ZIP. Jak Zaheslovat ZIP Win 10? Postup zaheslování je u obou programů téměř totožný. Stačí vybrat soubory, které chcete zaheslovat, a kliknout na ně pravým tlačítkem myši. Následně vyberte možnost Přidat do archivu. V otevřeném okně pak už stačí najít pole s přidáním hesla a máte vyhráno.

Jak Zazipovat soubor s heslem?

Jedním z možných řešení je použití programu 7-Zip, který se po instalaci integruje do Průzkumíka. Na souboru (případně složce), který se má komprimovat („zazipovat“), klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte 7-Zip a následně Přidat do archivu…

By Anastasie Barbrick

Jak otevřít ZIP soubor? :: Jak zmenšit velikost souborů ZIP?
Užitečné odkazy