Domovská stránka > J > Jak Otevřít Soubor Rar Na Mac?

Jak otevřít soubor RAR na Mac?

Pro otevření souboru RAR nyní stačí, abyste na něj dvakrát kliknuli. Spustí se program The Unarchiver, kde už si jednoduše zvolíte, kam se má soubor extrahovat. Poté stačí kliknout na tlačítko Rozbalit. Při prvním extrahování je v některých případech ještě nutné tuto akci schválit v předvolbách systému.

Přečtěte si více

Jak otevřít soubor ve formátu RAR?

Programy pro otevření souboru RAR

  1. WinRAR. Pravděpodobně nejznámější a dost možná nejpoužívanější program pro otevírání RAR souborů.
  2. 7-Zip File Manager. Další populární program pro archivaci souborů, který pracuje s příponou .
  3. WinZIP.
Jak na RAR soubor? Pro rozbalení souborů . rar je nejlepší software WinRAR. Po instalaci tohoto software nalistujte daný soubor zabalený ve formátu . rar a klikněte na něj pravým tlačítkem myši, poté se rozbalí menu, kde zvolte "Extract Here" pro rozbalení do stejné složky, nebo "Extract files" a zadejte cílovou složku.

Jak otevřít ZIP v Mac?

Jak rozbalit ZIP archiv na Macu? Rozbalení archivu je ještě jednodušší. Jednoduše poklikáte na ZIP soubor ve Finderu nebo na ploše a on se rozbalí. Finder vytvoří vedle archivu složku se stejným jménem a do ní vloží vybalené soubory. Také, jak nainstalovat winrar na mac? K tomu, abyste mohli v macOS extrahovat . RAR soubory, je nutné stažení programu třetí strany. Dle vlastní zkušenost je nejlepší program s názvem The Unarchiver, který stáhnete v Mac App Storu a nebo pomocí tohoto odkazu. Po stažení prakticky ani není nutné nic dalšího nastavovat.

Jak Odzipovat soubor na Mac?

Komprese souboru nebo složky v okně Finderu je jednoduchý proces.

  1. Otevřete okno Finderu a přejděte na soubor nebo složku, kterou chcete komprimovat.
  2. Podržte stisknuté tlačítko Control (nebo klepněte pravým tlačítkem myši, pokud máte myš s touto schopností) a vyberte Komprimovat z rozbalovací nabídky.
Jak převést soubor z RAR do PDF? Jak převést RAR k PDF
  1. Otevřete naši bezplatnou webovou stránku pro převod RAR k PDF.
  2. Kliknutím do oblasti přetažení souboru nahrajte soubor RAR nebo přetáhněte soubor RAR něj.
  3. Klikněte na tlačítko Převést.
  4. Odkaz na stahování souborů výsledků bude k dispozici okamžitě po převodu.

Jak otevřít soubor RAR ve Windows 10?

Ve Windows to půjde pokud si pořídíte nějaký další software – nejrozšířenější je WinZIP (umí řadu dalších formátů, takže i RAR) nebo přímo to co podporuje RAR, tedy asi nejlépe WinRAR. Pracovat s RAR soubory umí i populární 7-Zip. V Microsoft Store je případně RAR Opener. Proč mi nejde otevřít RAR? Archiv rar může být poškozený (nedotažený), stejný problém může být s instalací WinRARu. Soubor ve formátu . rar se ti sám neotevře, i když máš nainstalovaný WinRaR. Ten soubor musíš otevřít pomocí právě toho programu WinRar, otevři si ho, označ to, co chceš rozbalit atd.

Tak co je to za soubor s koncovkou rar?

RAR je proprietární bezeztrátový kompresní algoritmus, souborový formát a zároveň název komerčního programu pro MS-DOS, jenž byl pro komprimaci, resp. archivaci, souborů tímto algoritmem původně – v roce 1993 – vyvinut.

By Perron

Co je to RTF soubor? :: V čem otevřít JPG?
Užitečné odkazy