Domovská stránka > C > Co Dělat Na Letišti?

Co dělat na letišti?

Stačí, když jim předložíte váš občanský průkaz nebo cestovní pas a kód vaší rezervace (najdete jej v potvrzovacím e-mailu). Na letišti Václava Havla se rovněž můžete obsloužit sami v automatickém terminálu, do kterého zadáte kód vaší rezervace, naskenujete si váš cestovní doklad a přístroj vám vytiskne palubní lístek.

Přečtěte si více

Co delat po priletu na letiště?

Letíte-li celou dobu se stejnou společností, zavazadla si většinou vyzvedáváte až v cílové destinaci (ale pozor, není to pravidlem). S palubním lístkem nyní můžete pokračovat dále. Vydejte se směrem k vašemu gatu. Číslo gatu najdete na vašem palubním lístku nebo na tabuli s odlety (departures). Co potřebuju do letadla? Doporučujeme vám, abyste si před vlastní cestou zkontrolovali aktuálně platné požadavky na vstup do vaší cílové země, a to i v případě, že jste jejím občanem či rezidentem, případně pro transfer přes příslušnou zemi. V některých případech může být vyžadován například test na COVID‑19.

Jak fungují letenky?

Elektronickou letenku si nechte uloženou v emailu, nemusíte ji tisknout. Nyní už zbývá jen počkat do dne cesty, kdy se dostavíte na letiště k odletové přepážce (check-in) a kde vám na základě předložení platného cestovního dokladu předá pracovník odbavení palubní vstupenku, s níž vás pustí na palubu letadla. Podle toho, co je třeba před odletem? Před odletem

  1. Doklady a potřebné dokumenty. Připravte si cestovní doklady a případná cestovní víza.
  2. Zabalení zavazadel do letadla.
  3. Příprava na let.
  4. Příjezd na letiště
  5. Odbavení
  6. Pasová kontrola a tranzitní zóna.
  7. Bezpečnostní kontrola.
  8. Nástup do letadla.

Jak se zorientovat na letišti?

Jste-li občanem ČR, jděte k přepážkám, které jsou označeny EU citizens neboli občané. Zkontrolují vám pas a palubní lístek, případně víza. Pak je na řadě bezpečnostní kontrola, kde zkontrolují vás i vaše příruční zavazadlo. Předtím, než projdete skenovacím rámem, dejte svůj kufr nebo tašku na pás. Jak dopredu být na letišti? Pokud potřebujete odbavit své zavazadlo, doporučujeme dorazit 2 hodiny před pravidelným časem odletu. Cestujete-li pouze s příručním zavazadlem a již máte svoji palubní vstupenku, není tak velká časová rezerva nezbytně nutná, přesto byste měli na letiště dorazit s dostatečným předstihem.

Kdy přijít na letiště?

Na většinu letišť je potřeba se dostavit 3 hodiny před odletem. V současné době však může tato doba na některých letištích činit až 6 hodin, proto si zkontrolujte svou letenku, abyste měli jistotu, v kolik hodin se na letiště máte dostavit. Co všechno vidí rentgen na letišti? Báli jste se při průchodu letištním detektorem, co na vás může prozradit? Možná oprávněně. Obsluha totiž vidí nejen do vašich tašek, ale pozoruje vás v podobě, jakou většinou schováváte. Odhalí tak třeba tuk na břiše, jizvy i... Prostě vše.

Co si můžu vzít do příručního zavazadla do letadla?

Na palubu letadla si s sebou můžete vzít:

  • tekutiny v balení o maximálním objemu 100 mililitrů.
  • Léky, kapky nebo jiné tekutiny nezbytné pro léčební účely.
  • Kojeneckou výživu nebo speciální stravu pro cestující s onemocněním k použití během cesty.

By Youlton Steves

Co se stane kdyz nastoupim do letadla? :: Co Smrdi Krysam?
Užitečné odkazy