Domovská stránka > C > Co Se Stane Kdyz Nastoupim Do Letadla?

Co se stane kdyz nastoupim do letadla?

V drtivé většině vám aerolinky neumožní odbavit zavazadlo do místa přestupu ani kdybyste je na kolenou prosili. V takovém případě nezbývá než letět do cílové destinace nebo za předčasné vyložení zavazadla zaplatit poplatek, který se pohybuje v rámci vyšších desítek eur.

Přečtěte si více

Jak platit v letadle?

S ohledem na ochranu zdraví cestujících a palubního personálu doporučujeme platit bezkontaktně, tj. platební kartou. Vezměte prosím na vědomí, že mohlo dojít ke změnám obecných postupů na bezpečnostních kontrolních stanovištích. Doporučujeme být proto na letišti v dostatečném časovém předstihu. Jak se platí letenky? Letenky je obecně možné uhradit 3 různými způsoby. První způsob je platba platební kartou, při níž platba proběhne okamžitě. Druhá možnost je zaslání faktury a poslání úhrady přes internetovou platbu.

Jak dlouho dopředu kupovat letenky?

Shodují se, že nejlevnější letenky lze koupit zhruba tři měsíce před odletem. V případě, že se cestovatelé rozhodnou letět s nízkonákladovou aerolinkou, najdou nejvýhodnější lístky i půl roku dopředu. Jak probiha odlet? Poté, co dorazíte na letiště, zjistěte na tabuli odletů čísla odbavovacích přepážek (check-in) pro svůj let a zavazadla – pokud máte něco k odbavení. Připravte si občanský průkaz nebo cestovní pas, vytištěnou letenku, případně vízum. Odbavte zavazadlo u dané přepážky. Přejděte k bráně bezpečnostní kontroly.

Jak dlouho trvá odbavení po příletu?

Čas čekání na zavazadla obvykle nepřekračuje 45 minut. Pokud přesedáte na letišti během mezipřistání, pak (v případě pravidelných leteckých linek) budou vaše zavazadla automaticky přenesena na následující let a vy je budete moci převzít v cílové destinaci. Jak probíhá celní kontrola na letišti? Pasová kontrola, kde předkládáte pas a palubní lístek, probíhá většinou po kontrole bezpečnostní, a platí pouze pro cestující mimo schengenský prostor. Letištní personál si proklepne, zda nejste v TOP10 hledaných osob, tajně se zasměje vaší fotce a pak vás pošle na nákupy.

Jak dlouho před odletem Zavira check in?

Nejpozději však 40 minut před plánovaným odletem. Pokud svá zavazadla nestihnete odevzdat a nezískáte boarding pass Vaše letenka bez náhrady propadne. Odletová brána nebo-li Gate se zavírá se otevírá vždy 30 minut před odletem a zavírá se přesně 20 minut před plánovaným odletem. Jak dlouho před odletem se zavira check in? Odbavovací přepážka zpravidla otevírá 2 hodiny před plánovaným odletem a zavírá 40 minut před plánovaným odletem. Tento čas se však může lišit u jednotlivých leteckých společností i destinací.

Tak jak se dostat na letiště v praze?

Doprava na letiště

  1. Metrem A na Veleslavín a dále autobusem linky 119.
  2. Metrem B na Zličín a dále autobusem linky 100.
  3. Linkou Airport Express (AE) z Hlavního nádraží
  4. Linkou 910 z centra přímo až k Terminálu.

By Drolet Bouchey

Co se děje se zlatem? :: Co dělat na letišti?
Užitečné odkazy