Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Kompaktem A Zrcadlovkou?

Jaký je rozdíl mezi kompaktem a zrcadlovkou?

Nicméně v době digitální fotografie může být i elektronická zrcadlovka velmi malá, dokonce stejně malá jako kompaktní fotoaparát. Nicméně ten zásadní rozdíl mezi zrcadlovkou a kompaktem zůstává - je to konstrukce hledáčku. U kompaktu se používá takzvaný optický průhledový hledáček.

Přečtěte si více

Jak funguje fotoaparát v mobilu?

Světlo se odráží od objektu, prochází čočkou a dopadá na světlocitlivou vrstvu. Zatímco v případě analogových fotoaparátů je tou vrstvou film, v případě digitálních fotoaparátů se jedná o obrazový čip, který převádí světlo na elektrický signál. Obrazový čip si však nemůžeme představovat jako něco jednolitého. Co je to fotografie? Fotografie je umění i věda využívající světla k vytvoření trvalého obrazového záznamu, a to buď digitálně prostřednictvím čipu, nebo chemickým procesem prostřednictvím světlocitlivého materiálu, například filmu.

Kdo vymyslel fotografií?

Fotografování/Vynálezci Jak na fotografií? Zvládněte fotoaparát: tedy čas, ISO, clonu

Zkrátka: vy VŽDY musíte vědět, co se ve vašem foťáku děje, jinak se nedá fotit, prostě se s tím smiřte. Naučte se tedy brát na vědomí tři hodnoty, které se vždy podílejí na tom, jak fotka dopadne: čas, ISO a clonu, a alespoň zhruba tušit, jaké mají hodnoty.

Pokud jde o to, co je to závěrka?

Závěrka je součástí každého fotoaparátu a slouží k tomu, aby na snímač pustila potřebné množství světla. Závěrek je spousta typů, ale v digitálních zrcadlovkách se vlastně výhradně používá tzv. štěrbinová závěrka. Můžete se také zeptat, co je to zrcadlovka? Zrcadlovka je fotoaparát, používající k zobrazení scény v hledáčku zrcadlo (na rozdíl od kompaktních fotoaparátů, které mají pro hledáček zvláštní průzor, eventuálně scénu zobrazují elektronicky).

Co je to Bezzrcadlovka?

Bezzrcadlovka (též systémový kompaktní fotoaparát, systémový kompakt, anglicky Mirrorless interchangeable-lens camera, MILC) je typ digitálního fotoaparátu, který v sobě kombinuje vlastnosti digitálních zrcadlovek a kompaktů. Co je to digitální? Název digitální je odvozen z anglického digit – číslice nebo prst, které pochází z latinského digitus – prst. Odkazuje tedy na to, co se dá spočítat na prstech nebo obecněji, co lze očíslovat pomocí přirozených čísel.

Co je to objektiv?

Objektiv je nezbytnou součástí digitálních zrcadlovek a bezzrcadlovek (popř. i kompaktů v výměnným objektivem). Objektivy se skládají ze soustavy čoček, která při fotografování soustředí světlo na snímač. Díky složité soustavě čoček je možné nastavením ohniskové vzdálenosti přibližovat nebo oddalovat snímaný objekt.

By Maurizio Demurjian

Jak dělíme digitální kamery? :: Na jakém principu se digitální fotografie zaznamenává?
Užitečné odkazy