Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Kompaktním Fotoaparátem A Digitální Zrcadlovkou?

Jaký je rozdíl mezi kompaktním fotoaparátem a digitální zrcadlovkou?

Nicméně v době digitální fotografie může být i elektronická zrcadlovka velmi malá, dokonce stejně malá jako kompaktní fotoaparát. Nicméně ten zásadní rozdíl mezi zrcadlovkou a kompaktem zůstává - je to konstrukce hledáčku. U kompaktu se používá takzvaný optický průhledový hledáček.

Přečtěte si více

Co je to zrcadlovka?

Zrcadlovka je fotoaparát, používající k zobrazení scény v hledáčku zrcadlo (na rozdíl od kompaktních fotoaparátů, které mají pro hledáček zvláštní průzor, eventuálně scénu zobrazují elektronicky). Jaký je rozdíl mezi zrcadlovkou a Bezzrcadlovkou? Jak už názvy obou typů přístrojů napovídají, hlavní rozdíl je v jejich konstrukci. Zatímco zrcadlovky mají klasickou stavbu, v níž nechybí optický hledáček či sklopné zrcátko, od kterého se světlo odráží na matnici, u bezzrcadlovek tyto prvky nenajdete.

Jaký je hlavní rozdíl mezi digitálním a analogickým klasickým fotoaparátem?

Zrcadlovka (SLR) fotí na světlocitlivý film, a využívá k tomu mechanickou soustavu zrcátek. Digitální fotoaparát fotí na el. snímač a obraz ukládá na paměťovou kartu. Může, ale nemusí, k tomu využívat dnes již překonanou a zastaralou mechanickou soustavu zrcátek (DSLR). Také, co to je digitální zrcadlovka? Digitální zrcadlovka, zráceně z anglického jazyka také DSLR, je fotoaparát vybavený hledáčkem, který umožňuje pozorování zachycené scény. Zrcadlovky jsou založeny na principu průchodu světla objektivem, následném odrazu od sklopného zrcátka, odkud světlo putuje do optického hledáčku.

Co je lepší kompakt nebo zrcadlovka?

Výhody digitálních zrcadlovek oproti systémovým kompaktům:

Dražší modely využijete i pro profesionální použití (focení za peníze). Optický hledáček poskytuje plynulý přirozený obraz. Všechny mají velký "hand grip" (lepší uchopení pro ty, kdo mají větší ruce). Většinou mají více ovládacích prvků (tlačítka, kolečka).
Jakou digitální zrcadlovku pro začátečníka? Mezi favority začátečníků patří například zrcadlovky:

  • Canon EOS 200D.
  • Canon EOS 800D.
  • Canon EOS 77D.
  • Canon EOS 90D.
  • Nikon D5600.
  • Nikon D3400.

Jakou vybrat Bezzrcadlovku?

Jakou bezzrcadlovku vybrat dle srovnání

  • Pro náročné Bezzrcadlovky. Doporučujeme. Sony Alpha A7 IV. Orientační cena 75 000 Kč Zobrazit nabídky.
  • Nejlepší poměr cena/výkon. Bezzrcadlovky. Doporučujeme. Canon EOS RP. Orientační cena 25 000 Kč
  • Pro nenáročné Bezzrcadlovky. Doporučujeme. Canon EOS M50 Mark II. Orientační cena 14 000 Kč
Podle toho, proč si koupit zrcadlovku? V čem jsou lepší zrcadlovky:

optický hledáček - scénu vidíte naprosto přirozeně, jako pouhým okem a bez jakéhokoliv zpoždění. To je dobré třeba pro focení sportu. excelentní výdrž baterky - zrcadlovka spotřebovává energii prakticky pouze při pořízení snímku a jeho prohlížení.

Co je lepší Canon nebo Nikon?

Je lepší Canon a nebo Nikon? V tomto článku Vám přiblížíme otázku se kterou se potýká každý začínající fotograf. Zatímco jeden fotograf vám bude přísahat dle svého vědomí a svědomí, že nejlepším fotoaparátem je fotoaparát značky Canon ten druhý bude trvat na tom, že právě Nikon je ta nejlepší volba.

By Dede Taberski

Co je to auto focus? :: Jak daleko dosáhne WiFi?
Užitečné odkazy