Domovská stránka > J > Jak Se Naučit Se Zrcadlovkou?

Jak se naučit se zrcadlovkou?

Laicky řečeno: čím delší čas, tím světlejší fotka a tím větší riziko rozmazání při focení bez stativu. ISO určuje citlivost snímače zrcadlovky na světlo. V horších světelných podmínkách je potřeba nastavit vyšší citlivost. Vyšší ISO umožňuje zkrácení expozičního času a riziko rozmazání fotografie je tak nižší.

Přečtěte si více

Jak začít s Fotografovanim?

Expoziční doba a její vliv na tmavost fotografie

Čím delší čas nastavíte (1/2 s), tím světlejší potom fotografie bude. Naopak čím kratší (1/4000 s) bude tato doba, tím tmavší bude fotografie. A teď trochu jednodušeji. Když jdete fotit, zmáčknete spoušť a foťák “cvakne”.
Jak začít s analogem? Nejschůdnější variantou ale pro začátek bude, když si film necháte vyvolat ve fotolabu, kde vám negativ i naskenují. S fotkou pak můžete dále pracovat v počítači, nebo se třeba pochlubit na sociálních sítích. Je věc názoru, zda analogové fotky dále počítačově upravovat, nebo je nechat tak, jak vyšly z foťáku.

Může se také zeptat, jak správně fotit kompaktem?

dostatečný překryv snímků - překrývat by se měla tak čtvrtina snímku (pokud fotíte na šířku). S překryvem vám pomůže asistenční režim pro panorama, pokud jej kompakt nabízí stejné nastavení expozice - opět můžete použít speciální panoramatický režim, nebo zvolte manuální nastavení expozice. Jak správně fotit postavu? Platí pravidlo, že čím delší ohnisko použijete, tím rovnější záběr bude, což sluší jak potrétování obličeje, tak i celé postavy nebo aranžovanému skupinovému portrétu. Jde o to, že široká ohniska mají tendenci deformovat obraz a nepřirozeně tak zkreslovat.

Jak vybrat zrcadlovku pro začátečníka?

Obecně platí, že z největší trojky Canon/ Nikon/ Sony jsou konkrétně na video Nikony nejslabší, o mnoho lépe jsou na tom Canony a v současné době (2020) jsou Sony i Canon skvělou volbou pro video – bavíme-li se o vysokých třídách. My ale vybíráme naši první zrcadlovku a v nižší třídě není potřeba to tak hrotit. Podle toho, jak nastavit zrcadlovku na pohyb? Na focení pohybu slouží režim priority času, který je značen jako S (od slova shutter – závěrka, pro Nikon) nebo Tv (Canon). Najdete ho u zrcadlovek a ostatních pokročilejších typů foťáků. V tomto režimu si sami zvolíte potřebný čas a měřící systém k němu automaticky přiřadí clonu.

Jak nastavit zrcadlovku Nikon?

Jak nastavit zaostření u zrcadlovky

Jak u fotoaparátů Nikon, tak Canon, je volba mezi manuálním a auto-ostřením přímo na objektivu. Pokud se přepnete do režimu MF, pak budete zaostřovat pomocí ostřícího kroužku přímo na objektivu – je to ta poslední, otáčivá část objektivu.
Jak se naučit fotit kniha? TOP 10 odborných knih o fotografování

  1. Digitální fotografie 1 – 4 – Scott Kelby.
  2. Naučte se fotografovat dobře – Bryan Peterson.
  3. Expozice – problémy a řešení – Bryan Peterson.
  4. Naučte se exponovat kreativně – Bryan Peterson.
  5. Fotolovy – Rostislav Stach.
  6. National Geographic: Fotografie – Leah Bendavid-Val.

Jak na kompozici fotky?

Všimněte si, kde se čtyři zobrazené linie protínají. Pravidlo třetin naznačuje, že tyto průsečíky jsou nejvhodnějšími místy pro umístění nejdůležitějších prvků kompozice. Takovýto postup obecně vede k energičtějším a zajímavějším snímkům. Objekt nemusí být umístěn přímo v průsečíku.

By Atalante Burkhart

Jak je těžké naučit se japonsky? :: Jak stínovat box?
Užitečné odkazy