Domovská stránka > C > Co Jsou Podstatná Jména Obecná?

Co jsou podstatná jména obecná?

Podstatná jména obecná neoznačují určitou osobu, zvíře nebo věc, ale označují je obecně (chlapec, pes, město, rybník, noviny, opera apod.) Obecná jména píšeme s malým začátečním písmenem.

Přečtěte si více

Jak určit rod u množného čísla?

V češtině rozlišujeme u podstatných jmen tři různé rody: rod mužský, rod ženský a rod střední. Jednotlivé rody od sebe odlišujeme podle toho, jakým ukazovacím zájmenem si můžeme na slovo ukázat: V množném čísle se zájmena trochu mění: mužský rod = TI, ženský rod – TY, střední rod TA. Lidé se také ptají, co je podstatne jméno hromadne? Jména hromadná

Podstatné jméno hromadné pojmenovává soubor (souhrn, celek) počitatelných jednotlivin téhož druhu, což se vyjadřuje i slovotvornými prostředky, příponami: ‑í, ‑oví, ‑stvo, ‑ctvo (listí, stromoví, panstvo, námořnictvo).

Podle toho, které pady?

V češtině rozlišujeme 7 pádů:

  • pád. nominativ. Kdo? Co? Pracuje jako dělník.
  • pád. genitiv. Koho? Čeho? Cesta vedla z města.
  • pád. dativ. Komu? Čemu? Navzdory počasí přišel včas.
  • pád. akuzativ. Koho? Co? Viděl lupiče krást.
  • pád. vokativ. Oslovujeme, voláme. Honzo, pojď sem! Pane Vomáčko, děkuji.
  • pád. lokál. O kom? O čem?
  • pád.
Jak poznat pady? pád

Přehled pádů
  1. pád - kdo, co?
  2. pád - (bez) koho, čeho?
  3. pád - (ke) komu, čemu?
  4. pád - (vidím) koho, co?
  5. oslovujeme, voláme.
  6. (o) kom, čem?
  7. (s) kým, čím?

Podle toho, co je to ablativ?

Ablativ (česky též odlučník) je označení pro mluvnický pád, jenž se jako jediný pád z původních osmi praindoevropských pádů v češtině (ani v ostatních slovanských jazycích) nedochoval. Dochoval se v arménštině, latině, romštině a sanskrtu. A další otázka, co je to divergentní myšlení? Jedná se o kognitivní styl, který je definován tendencí k široké škále možností řešení. Je opakem konvergentního stylu myšlení. Vyznačuje se hledáním alternativních cest a kreativním uvažováním.

Co znamená abstraktní umění?

Abstraktní umění se vyznačuje tím, že nezobrazuje žádný předmět (člověka, krajinu, apod.), žádné konkrétní věci, proto se mu říká malířství nepředmětné, abstraktní nebo nezobrazující. Vyjadřuje se autonomní soustavou výrazových prostředků (barva, tvar, objem, linie, struktura). Co ovlivnuje myšlení? Myšlení vyžaduje čas, jistý odstup od bezprostřední situace, soustavnost a představu cíle; kdo je nemá, jedná „bezmyšlenkovitě“. Odstup, zkušenost a zobecnění představují tu nejsilnější stránku člověka, na níž spočívá jeho celková úspěšnost ve srovnání s jinými živočichy.

Může se také zeptat, co jsou vlastní a místní jména?

Druhy vlastních jmen zeměpisných

Oikonyma, vlastní jména místní, jsou názvy obydlených objektů a míst, ať už existujících, či zaniklých, tj. názvy měst, vsí, osad, samot, jednotlivých domů apod. Například Brno, Lhota Chocholatá, osada Amerika, samota U Silnických, dům U Zelené žáby), viz označování domů.

By Dugas

Proč nejsou laserové tiskárny? :: Co to je konkrétní?
Užitečné odkazy