Domovská stránka > P > Proč Nejsou Laserové Tiskárny?

Proč nejsou laserové tiskárny?

Laserové tiskárny jsou nedostižné v tisku černobílých textových dokumentů. Písmena jsou pěkně ostrá a výrazná, ale při tisku barevných dokumentů kvalita pokulhává. Zejména při tisku obrázků a fotografií barvy nejsou tak věrné, jako u tiskáren inkoustových.

Přečtěte si více

Podle toho, jak poznat laserovou tiskárnu?

Laserová tiskárna je ve většině případů větších rozměrů než je tiskárna inkoustová. Hlavním důvodem je totiž velikost spotřebního materiálu, který je u laserové tiskárny vždy větší než u tiskárny inkoustové. Jakou zvolit tiskárnu? Pro základní tisk dokumentů postačí 300 dpi, pokud však vyžadujete kvalitnější tisk grafických materiálů či fotografií, vyžadujte alespoň 1200 dpi, ideálně 2400 dpi. Mějte na paměti, že vyšší rozlišení znamená vyšší spotřebu inkoustu. Rychlost tisku - udává, kolik papírů je tiskárna schopná potisknout za minutu.

Také, jakou koupit inkoustovou tiskárnu?

Jakou multifunkční tiskárnu vybrat dle srovnání

Mezi inkoustovými exceloval model Brother MFC-J3930DW. Kvalitní laserovou tiskárnou do kanceláře je pak Canon i-Sensys MF744Cdw.
Také, jakou multifunkční tiskárnu na doma? Multifunkční tiskárna HP DeskJet Plus 6075 je výborná volba pro nenáročné domácí použití. Kvalita tisku je vysoká a tiskárna dokonce nabízí i automatický duplexní tisk. V tomto režimu dokáže tisknout na obě strany papíru aniž by potřebovala vaši pomoc se zakládáním nebo otáčením stránek.

Co je to laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Pokud jde o to, jakou koupit laserovou tiskárnu? Základní modely laserových tiskáren seženete již od 1500 Kč, nejlevnější LED tiskárny začínají na ceně 2500 Kč. Pokud však tisknete častěji, vyplatí se investovat do pokročilejších přístrojů. V případě laserových tiskáren je třeba počítat s tím, že chcete-li tisknout barevně, připlatíte si.

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné. Jakou laserovou tiskárnu na doma? HP LaserJet Pro M227fdw je skvělou multifunkční černobílou tiskárnou na doma nebo menší kanceláře. Výborná rychlost tisku se nijak neprojevuje na kvalitě černého textu, která je stejně tak skvělá, nebo na hlučnosti tiskárny.

A další otázka, jakou černobílou laserovou tiskárnu?

Samsung SL-M2026. Laserová tiskárna pro domácnost s černobílým tiskem Samsung SL-M2026 dokáže vytisknout až 20 listů za minutu a její celková hmotnost je 3,97 kg. Tato tiskárna je velice malá a lehká, umožňuje bezdrátové připojení přes WiFi.

By Billen Haigwood

Jak funguje laserová myš? :: Co jsou podstatná jména obecná?
Užitečné odkazy