Domovská stránka > C > Co Je Třetí Odmocnina?

Co je třetí odmocnina?

Třetí odmocnina z čísla je takové číslo, které když tříkrát za sebou vynásobíme sebou samým, tak získáme původní číslo. Symbol pro třetí odmocninu je 3 ​cube root of, end cube root. Hledání třetí odmociny je opakem mocnění na třetí.

Přečtěte si více

Jak se počítá 3 mocnina?

Třetí mocnina

  1. Třetí mocnina je operace, při níž se násobí číslo třikrát samo sebou.
  2. x3 = x · x · x.
Můžete se také zeptat, jak vysvětlit odmocninu? Odmocnina je částečná inverzní funkce k mocnině. Nejčastěji pracujeme s druhou odmocninou, která hledá takové číslo, které když vynásobíme se sebou samým, tak získáme původní číslo, které jsme odmocnili.

Jak Odmocnit číslo?

Vlastností odmocniny je to, že pro jakákoliv dvě čísla a a b platí, že Sqrt(a × b) = Sqrt(a) × Sqrt(b). Díky této vlastnosti můžeme nyní použít odmocniny z jednotlivých činitelů a vynásobit je mezi sebou, abychom dostali výsledek. Pokud jde o to, jak umocnit? Umocňování odmocniny

Odmocninu n√a z nezáporného čísla a umocníme tak, že umocníme její základ a a získanou mocninu am odmocníme.

Co je to druhá mocnina?

Druhá mocnina je algebraická operace, která násobí číslo samo sebou. Někdy se označuje jako „čtverec“ (například čtverec vzdálenosti, tj. druhá mocnina vzdálenosti), protože obsah čtverce je roven právě druhé mocnině délky jeho strany. Někdy se pod označením „mocnina“ myslí právě jen druhá mocnina. Jak udělat třetí odmocninu v Excelu? třetí odmocnina z pěti je pět na jednu třetinu. Excel totiž nezná přímo symbol pro odmocninu. Pro druhou odmocninu lze použít funkci ODMOCNINA (SQRT anglicky).

Lidé se také ptají, jak se násobí odmocniny?

Budeš používat vzorec √a ⋅ √b = √a⋅b a následně rozkládat čísla na prvočinitele. Sloučíš odmocniny do jedné. Opět máš součin tří odmocnin, takže je sloučíš do jedné. Jak se počítá mocnina? Mocniny se stejným základem a různým exponentem vydělíme tak, že základ umocníme rozdílem exponentů. Sčítat a odčítat můžeme pouze mocniny o stejném základu a exponentu. Koeficienty sečteme, základy a exponenty opíšeme. Mocniny se stejným základem vynásobíme tak, že základ umocníme součtem exponentů.

Jak vypočítat mocninu?

Nynější zápis mocnin ve tvaru an = a · a · a ·… · a, kde a se násobí celkem n-krát (n je celé číslo a a je reálné číslo) zavedl ve svém díle Géométire René Descartes. Číslo a se nazývá základ mocniny nebo mocněnec, číslo n exponent nebo mocnitel.

By Jeffers

Jak vypočítat druhou mocninu? :: Jakou teplotu vydrží notebook?
Užitečné odkazy