Domovská stránka > C > Co Je To Webová Aplikace?

Co je to webová aplikace?

Webová aplikace je webové místo, které obsahuje stránky s částečně nebo úplně neurčeným obsahem. Konečný obsah stránky se určí až tehdy, když návštěvník požádá o stránku z webového serveru.

Přečtěte si více

Jak funguje webová aplikace?

Webová aplikace funguje jako webové stránky. Je poskytovaná přímo ze serveru přes internet, není tedy nutné, ukládat ji do paměti zařízení. Obvykle funguje pro více platforem a její výhodou je právě schopnost pracovat bez ohledu na operační systém koncového uživatele. Co znamená desktopová aplikace? Desktopová aplikace je klasický program, který je nutné nainstalovat na harddisk počítače. Jedná se tedy o tu nejtypičtější formu softwaru, se kterou se už pravděpodobně každý alespoň jednou v životě setkal. K vývoji desktopových aplikací se používají vyšší programovací jazyky, kam patří například C#.

Co to je aplikace?

Slovo aplikace (použití, uplatnění, přiložení, přenesení) má několik významů: aplikace (obecně) - uplatnění vyvinutého produktu, služby či výrobku v praktickém použití (např. z aplikovaného výzkumu a vývoje) A další otázka, jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou? Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument.

Pokud jde o to, co je to webová stranka?

Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu. Jak probíhá testování webových aplikací? Před koncem každého sprintu probíhá i testování. Chyby, které v aplikaci najdu, zadám vývojářům, kteří je do dalšího sprintu opraví a já opět retestuji. Aplikaci tak kontinuálně společně vylepšujeme, přidáváme další nové funkčnosti a ověřujeme, že aplikace funguje jako celek a obsahuje to, co dle zadání obsahovat má.

Co je to web?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. A další otázka, jaké jsou nevýhody používání webových aplikací v porovnání s lokálně instalovanými programy? Jako nevýhody lze pak chápat:

  • závislost na připojení k Internetu a jeho kvalitě
  • závislost na poskytovateli služby (lokálně instalovaný program lze používat i když už skončila jeho podpora)
  • často existuje pouze anglická varianta.
  • omezené možnosti neplacených verzí

Co je to desktop?

(z anglické zkratky, přeložené jako na stole) je klasický stolní počítač, který se skládá z procesoru, počítačové skříně, základní desky, počítačového zdroje, operační paměti, záznamových mechanik, přídavných karet, LCD displeje a myši. Desktop je jedním z nejrozšířenějších typů počítačů.

By Shah Kussel

Jak funguje aplikace Zasilkovna? :: Co umí Internet?
Užitečné odkazy