Domovská stránka > C > Co Umí Internet?

Co umí Internet?

Internet věcí umožňuje zařízením, aby byla zjištěna či vzdáleně kontrolována pomocí existující infrastruktury (počítačová síť, Internet, mobilní síť, …), která umožňuje lepší integraci fyzických zařízení do počítačově řízených systémů, a tedy vyšší účinnost, přesnost a ekonomičnost i nižší nároky na uživatele.

Přečtěte si více

Také, co je to arpanet?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990. Kde a jak vznikl Internet? Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.

Lidé se také ptají, kdy byl internet zpřístupněn veřejnosti?

6. srpna 1991 byl první web na světě zpřístupněn veřejnosti přes „celosvětovou“ síť. Kdo byl předchůdce internetu? Za „otce internetu“ jsou ale považováni američtí informatici Vint Cerf a Bob Kahn. Ti navrhli v roce 1974 TCP/IP protokoly, díky kterým můžeme s internetem komunikovat.

Jak nastavit wi Finu?

Vytvořte si vlastní bezdrátovou síť

Zadejte SSID (libovolný název vaší Wi-Fi sítě) a způsob zabezpečení zvolte WPA-PSK nebo WPA2-PSK (bývá schován v menu pod zabezpečení nebo wireless security). Poslední nutnou položkou bude vyplnění hesla, které bude muset zadat každý, kdo se bude chtít do sítě připojit.
Jak se připojit na Wi-Fi v mobilu? Přejděte do nabídky Nastavení > Bezdrátová připojení a sítě > Wi-Fi, vyhledejte síť Wi-Fi, ke které jste se připojili, vyberte možnost Odstranit a znovu se k síti Wi-Fi připojte. Počkejte asi 30 sekund, než telefon zobrazí výzvu k ověření a poté dokončete ověření podle pokynů.

Jak na bezdratovy internet?

Pro připojení k bezdrátovému internetu je potřeba Wifi router. Jedná se o dokonalejší zařízení, které vám dává možnost využívat jak klasického pevného připojení LAN, tak i vysílat bezdrátové připojení. Samotný signál může být chráněný heslem pro připojení. Také, kolik stojí zavedení optiky do domů?

TarifRychlost [Mb/s]
DownloadCena měsíčně
5 Mega kabel5300 Kč
15 Mega kabel15400 Kč
25 Mega kabel25500 Kč

Můžete se také zeptat, jak zavest pevnou linku?

Jak si objednat pevnou linku, internet nebo O2 TV

  1. Doporučujeme využít variantu „Doručení a instalace technikem“ (pokud je k dispozici).
  2. Pokud zvolíte doručení zařízení pomocí přepravce, pak vám zařízení přijde až poté, co vás navštíví technik a zřídí přípojku.

By Tobit Drummonds

Co je to webová aplikace? :: Jak se lze připojit k internetu?
Užitečné odkazy