Domovská stránka > C > Co Je To Webová Stránka?

Co je to webová stránka?

Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu.

Přečtěte si více

Tak co je www1?

WWW - zkratka pro World Wide Web (celosvětový web) - světová komunikační síť. Jedná se o síť vzájemně propojených hypertextových dokumentů přístupných na Internetu. Přes internetový prohlížeč mohou uživatelé vidět webové stránky obsahující textový obsah, obrázky videa a další multimediální obsah. A další otázka, co to je web 20? Web 2.0 je termín pro ustálené označení etapy vývoje webu, v níž byl pevný obsah webových stránek nahrazen prostorem pro sdílení a společnou tvorbu obsahu. Tento pojem se nevztahuje k žádným technickým specifikacím, ale ke změnám ve způsobu, jakým jsou webové stránky navrženy a používány.

Může se také zeptat, kdy se poprvé objevily www stránky?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy. Také, jak funguje www? WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Jak citovat z internetu?

Webová stránka - vedlejší webová stránka

Název webového sídla. Další názvy webového sídla [typ nosiče]. Další tvůrce. Místo: nakladatel, datum publikování, datum aktualizace/revize [datum citování].
Můžete se také zeptat, jaké nebezpečí hrozí na internetu? Může pak dojít např. k vykradení bytu, únosu, pohlavnímu zneužití nebo těžkému ublížení na zdraví nikdy nereagovalo na obtěžující a neslušné zprávy a výzvy, zaslání svých fotografií apod.

Jak dlouho je internet v ČR?

února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.
Co nám poskytuje internet? Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů

Na jakých Technologiich je založen koncept dynamických webů označovaný jako Web 20?

Ukazuje hlavní aspekty a principy webu 2.0 (long tail, využití kolektivní inteligence, síťový efekt), seznamuje čtenáře s jeho charakteristickými technologiemi (AJAX, RSS, podcasting, sociální záložkování, tagy, wiki, blogy), kategorizuje a popisuje jeho typické aplikace (Del.icio.us, YouTube, Flickr, Amazon, Wikipedie

By Lepper

Kdo a kdy vymyslel WWW? :: Jak říkat Patrikovi?
Užitečné odkazy