Domovská stránka > J > Jak Vypadala První Webová Stránka Na Světě?

Jak vypadala první webová stránka na světě?

Web běžel jenom na jedné počítačové síti a i zde si musel svoje místo teprve vydobýt. A tak účel první internetové stránky byl jasný: seznámit kolegy s konceptem a možnostmi nového systému. Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete.

Přečtěte si více

Také, kdy byla vytvořena první webová stránka?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy. Zároveň je v čele Nadace World Wide Web, která se snaží zpřístupnit web co nejvíce lidem po celém světě. Kdo vymyslel web? World Wide Web/Vynálezci

Co je to web?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. Co je to webová stránka? Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu.

Pokud jde o to, jak vypadaly webové stránky?

Internet Archive je takový trochu velký projekt, který archivuje Internet a řadu dalších věcí. Jednou jeho částí je ale služba jménem Wayback Machine, ta má jednu jedinou zásadní funkčnost – můžete se podívat, jak vypadaly weby na Internetu v čase směrem zpět. Jak dlouho je internet v ČR? února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.

V jakých institucích se nacházely první počítače zapojené v internetu?

Tyto výzkumy prováděly laboratoře Vinton G. Cerf na Stanfordově University, Donald Davies (NPL), Paul Baran (RAND Corporation) a Leonard Kleinrock na MIT a na UCLA. Tento výzkum vedl k vývoji několika „packet-switched“ síťového řešení v pozdních 60. a 70. Kdo a kdy vymyslel WWW? V březnu 1989 Tim Berners-Lee společně s Robertem Cailliauem vytvořil první návrh projektu vytvoření distribuovaného hypertextového systému. Vyvinul aplikační protokol HTTP, jazyk pro vytváření webových stránek (HyperText Markup Language), a tím byl zahájen projekt WWW.

Může se také zeptat, jak funguje www?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

By Brown Atengco

Kolik webových stránek je denně celosvětově napadeno? :: Jak co nejrychleji prodat nemovitost?
Užitečné odkazy