Domů : Podmínky softwaru : Definice keyloggeru

keylogger

Keylogger je a program který zaznamenává stisknutí kláves na počítači. Dělá to sledováním uživatele vstup a vedení záznamu všech stisknutých kláves. Protokol lze uložit do souboru nebo dokonce odeslat do jiného zařízení přes síť nebo internet.

Programy keyloggerů jsou často považovány spyware protože obvykle běží, aniž by o tom uživatel věděl. Mohou být nebezpečně nainstalovány hackeři sledovat, co uživatel píše. Prozkoumáním dat keylogu je možné najít soukromé informace, jako je a uživatelské jméno a heslo kombinace. Proto mohou být keyloggery významným bezpečnostním rizikem, pokud jsou nevědomky nainstalovány v počítači.

Nejlepším způsobem, jak se chránit před programy keyloggerů, je instalace antivirového nebo bezpečnostního softwaru, který vás upozorní, když se instalují nové programy. Měli byste také zajistit, aby k vašemu počítači neměly přístup neoprávněné osoby. To platí zejména v pracovních prostředích. Aktuální můžete také pravidelně kontrolovat Procesy běží na vašem počítači, abyste se ujistili, že neexistují žádné keyloggery ani jiné malware programy jsou aktivní. I když je nepravděpodobné, že máte v počítači nainstalované programy keyloggerů, určitě stojí za to je zkontrolovat.

https://TechLib.com/definition/keylogger

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Keyloggeru. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Keylogger, a je jedním z mnoha softwarových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Keyloggeru užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.