Domů : Podmínky softwaru : Definice bodu vložení

Bod vložení

Bod vložení je umístění na obrazovce, kde je další znak bude vloženo. Toto umístění může být v textovém dokumentu, poli formuláře, webovém prohlížeči adresní řádeknebo kdekoli jinde na obrazovce, který umožňuje zadávání textu.

Bod vložení je často identifikován blikáním kurzor. Tento kurzor se nazývá „ukazatel paprsku I“ a má tvar velkého „I“ nebo dlouhé svislé čáry. Když zadáte znak na klávesnice, objeví se na obrazovce přímo napravo od blikajícího kurzoru. Jakmile zadáte každý znak, kurzor se bude i nadále pohybovat doprava.

Aktuální kurzor můžete obvykle změnit kliknutím na jiné místo v textovém poli nebo zpracování textu dokument. To vám umožní vložit nebo vymazat text, kamkoli kliknete. Můžete také vytvořit výběr textu kliknutím a přetažením kurzoru přes blok textu. Když je vybrán text, kurzor se stane celým výběrem, což znamená, že další zadaný znak nahradí aktuálně vybraný text.

https://TechLib.com/definition/insertion_point

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici bodu vložení. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená bod vložení, a je jedním z mnoha softwarových výrazů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici bodu vložení užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.