Domovská stránka > J > Jak Nastavit Masku Podsítě?

Jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx).

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je to broadcast?

Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol). Jak funguje Broadcast? Broadcast je jeden ze způsobů vysílání v TCP/IP síti (používá se nespojový (connectionless) protokol, jako třeba UDP). Je to vysílání jednoho všem, tedy vysílaný paket je (teoreticky) zachycen všemi zařízeními v síti, lepé řečeno v dané broadcast doméně (subnetu).

Také, co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Jak najít IP adresu switche? Re: zjištění IP switche

Ještě doplním - pokud byl switch na síti např. 192.168.2.0/24, pak je pravděpodobné, že některá z těchto IP adres bude adresa switche. Pak stačí netscanem proskenovat rozsah 192.168.2.1 - 192.168.2.254. Jestli tam je, tak se ozve.

Jak zjistit IP adresu uživatele?

Zjištění lokální IP adresy pomocí příkazového řádku

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.
Můžete se také zeptat, jak zjistit ip adresu počítače? Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.

Jak na IP kamery?

Pro připojení k místní síti je nejlepší použít LAN kabel, pokud připojujete kameru přes Wi-Fi, stiskněte nejdříve WPS tlačítko na routeru a pak na IP kameře – nové zařízení se automaticky připojí. Lidé se také ptají, co je ip adresa wifi? Co je to IP adresa? Jedná se o zkratku termínu Internet Protocol (jak zní v plném názvu v angličtině) a představuje číslo, kterým je jednoznačně identifikováno síťové rozhraní v počítačové síti, používající IP protokol.

Tak jak nastavit ip adresu kamery?

Nastavte alternativní konfiguraci počítačové sítě ( Ovládací panely / Síťová připojení / Upravit nastavení tohoto připojení / Internet Protocol (TCP/IP) / Vlastnosti / Alternativní konfigurace) podle toho, jakou adresu kamera bude mít v síti bez DHCP serveru. To se dozvíte v manuálu výrobce.

By Corilla Reeve

Jak nastavit Exchange na iphone? :: Kdy se používá RGB?
Užitečné odkazy