Domovská stránka > J > Jak Rozdělit Síť Na Podsítě?

Jak rozdělit síť na podsítě?

Princip rozdělení sítě

  1. Bity, které označují celou naši síť — v adrese jsou zleva a jejich počet označíme S.
  2. Další bity zleva vyhradíme pro označení podsítě — počet bitů pro podsíť označíme P.
  3. Zbývající bity IP adresy, budou označovat konkrétní zařízení v podsíti — počet bitů pro zařízení označíme Z .

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak zjistit default gateway?

Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru. Jak zjistit něčí IP adresu? Pomocí cmd/bat skriptu

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.

Jak zjistit svoji IP adresu?

Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány). Co to je výchozí brána? Výchozí brána sítě (default gateway - DFG) nebo také implicitní brána je v IT označení pro tzv. směrovač a důležitý síťový prvek v rodině protokolu TCP/IP pro lepší práci s IP adresami a jejich následných vzájemných a efektivních propojení. Zjednodušeno řečeno, jedná se o IP adresu nejbližšího routeru.

Jak se vyrábí škraboška?

Postup:

  1. Než nabarvená maska zaschne, vyrobte si papírová pírka, kterými budete pak škrabošku zdobit.
  2. Když máte nabarvenou škrabošku zaschlou a přichystané lístky, začněte je lepit.
  3. Nyní škrabošku dozdobte třpytkami, flitry či korálky tak, jak se vám to bude líbit.
  4. Nakonec zbývá vyrobit držátko ke škrabošce.
Jak vyrobit masku pro děti? Nejjednodušší masky pro děti, ale i dospělé vyrobíte ze silnějšího papíru. Škrabošku si můžete nakreslit podle své fantazie, pokud si na to ale netroufáte, na internetu najdete různé šablony, kterými se můžete jen inspirovat, případně je vytisknout a obkreslit nebo přímo nalepit na čtvrtku.

Jak vyrobit masku zviratka?

Takže na medvídka hnědé oblečení, na zadeček přišít hnědou bambuli/vycpanou kouli z látky a ouška měla na čelence, dají se i na čepičku, ale to by jí bylo horko… A namalovat čumáček - oční linky ve fixu/tužku na oči. Jaký je rozdíl mezi veřejnou a neveřejnou IP adresou? Zatímco neveřejná adresa je v rámci internetu v podstatě nedohledatelná, veřejná verze přesně ukazuje cestu ke konkrétnímu cíli. Tyto adresy jsou vždy unikátní a nemůže nastat situace, že by více zařízení různě po světě využívalo jednu a tu samou adresu.

Co je IP adresa wifi?

Co je to IP adresa? Jedná se o zkratku termínu Internet Protocol (jak zní v plném názvu v angličtině) a představuje číslo, kterým je jednoznačně identifikováno síťové rozhraní v počítačové síti, používající IP protokol.

By Emma

Jak vypočítat odvody ze mzdy? :: Jak počítat Subnety?
Užitečné odkazy