Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Masku Podsítě?

Jak vypočítat masku podsítě?

V prvním kroku si musíte zjistit masku podsítě. To provedete tak, že prvních 20 bitů z prefixu budou jedničky, zbytek nuly (proč? to je teorie). Když rozdělíte vytvořenou řadu čísel do skupin po 8 získáte masku sítě. Tedy 11111111.11111111.11110000.00000000 decimálně pak 255.255.240.0.

Přečtěte si více

Jak zjistit masku sitě?

Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku připojení, vyberte Otevřít nastavení Síť a internet | Zobrazit vlastnosti sítě. Stejně jako u předchozího způsobu uvidíte svou IP4v, ale i IPv6 adresu. Liší se jen způsob zápisu masky, zde jako /24, což odpovídá masce 255.255.255.0 používané u rozsahu adres typu C. Co určuje maska podsítě? Maska sítě Maska sítě určuje, které bity IP adresy verze 4 označují síť (a podsíť) a které bity označují zařízení. Maska je 32bitové číslo. Ve dvojkovém zápisu masky jsou vždy zleva jedničky, pak dojde ke změně a dále už jsou jen nuly.

Jak vypočítat masku?

Ta se zapisuje jako IP adresa následovaná lomítkem (/) a číslem, které reprezentuje počet jedničkových bitů v masce podsítě v binární formě. Protože celkový počet bitů v masce je 32, tak počet nul je 32 - počet jedniček . Příklad CIDR notace je 10.0.5.2/20 a tedy maska je 255.255.240.0 . 255 . Jak nastavit masku podsítě? Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx).

Může se také zeptat, jak zjistit něčí ip adresu?

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu. Lidé se také ptají, jak zjistit rozsah ip adres? 1) Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“. Následně klikneme na příslušný výsledek vyhledávání, případně na Otevřít. 2) Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

Jak zjistit svoji IP adresu?

Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány). Když to vezmeme v úvahu, co znamená ip adresa 24? Nepřerušená řada jedniček jdoucích zleva označuje umístění čísla sítě a zbylé nuly v pravé části udávají umístění čísla síťového rozhraní (v dané podsíti). V tomto případě tedy zadaná maska rozděluje IP adresu na prvních 24 bitů s číslem sítě a zbylých 8 bitů pro číslo síťového rozhraní.

Co je to maska?

Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou.

By Eustasius

Jak funguje Platcovstvi DPH? :: Kolik je rychlost 2Mb s?
Užitečné odkazy