Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Masku Sítě?

Jak vypočítat masku sítě?

V prvním kroku si musíte zjistit masku podsítě. To provedete tak, že prvních 20 bitů z prefixu budou jedničky, zbytek nuly (proč? to je teorie). Když rozdělíte vytvořenou řadu čísel do skupin po 8 získáte masku sítě. Tedy 11111111.11111111.11110000.00000000 decimálně pak 255.255.240.0.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je to maska?

Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou. Tak kde najdu masku podsítě? START>SPUSTIT. Napis cmd. Klikni na ok. Potom napis ipconfig /all a klikni na ENTER.

Jak zjistit IP adresu jineho PC?

IP adresa routeru

Pokud potřebujete zjistit, jakou IP adresu má router či jiné zařízení, přidělující ostatním zařízením IP adresy v lokální síti, pak tuto adresu naleznete taktéž ve výpisu po zadání řetězce „ipconfig“. Nachází se pod položkou „Default Gateway“.
Jak se dá zjistit IP adresa? cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.

Jak rozdelit síť?

IP adresu rozdělíme na tři části:

  1. Bity, které označují celou naši síť — v adrese jsou zleva a jejich počet označíme S.
  2. Další bity zleva vyhradíme pro označení podsítě — počet bitů pro podsíť označíme P.
  3. Zbývající bity IP adresy, budou označovat konkrétní zařízení v podsíti — počet bitů pro zařízení označíme Z .
Také, co je to broadcast sítě? Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol).

Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx). Co znamená maska podsítě? Maska podsítě slouží k omezení síťové komunikace. Příklad: počítač 1 může komunikovat s počítačem 2. 0 označuje, že na daný segment adresy se nevztahuje žádné komunikační omezení. Ve výše uvedeném příkladu je tedy možná komunikace s jakýmkoliv zařízením, jehož adresa IP začíná čísly 192.168.1.

Jak si vyrobit masku?

Staré noviny natrhejte na malé kousky a nechte je přes noc namočené ve vodě. Ráno je rozmixujte v mixéru a přilijte tapetové lepidlo. Hmotu nakašírujte na alobalovou nebo plastovou masku a nechte uschnout přes noc. Pokud použijete alobalovou masku, zespodu ji podložte, aby se váhou mokré papírové hmoty nepropadla.

By Aenneea Mccown

Jak počítat Subnety? :: Jak Vypocitat bílkovin?
Užitečné odkazy