Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Masku?

Jak vypočítat masku?

Ta se zapisuje jako IP adresa následovaná lomítkem (/) a číslem, které reprezentuje počet jedničkových bitů v masce podsítě v binární formě. Protože celkový počet bitů v masce je 32, tak počet nul je 32 - počet jedniček . Příklad CIDR notace je 10.0.5.2/20 a tedy maska je 255.255.240.0 . 255 .

Přečtěte si více

Jak vypočítat masku sítě?

Někdy se udává maska sítě zkrácenou formou zápisu, kterou označujeme CIDR notace (anglicky Classles Inter-Domain Routing), ve které se maska zapisuje jako dekadické číslo za lomítkem za posledním oktetem IP adresy a číslo udává počet jedniček zleva v binárním zápisu masky (pozice pro číslo sítě). A další otázka, kde najdu masku podsítě? START>SPUSTIT. Napis cmd. Klikni na ok. Potom napis ipconfig /all a klikni na ENTER.

A další otázka, jak zjistit ip adresa?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Co je to maska? Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou.

Pokud jde o to, jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx). Jak rozdelit síť? V síti nesmí mít dva počítače stejnou IP adresu. Adresa sítě - první adresa sítě určující začátek podsítě. Adresa sítě nesmí být přidělena žádnému počítači v síti. Broadcast - poslední adresa podsítě, kterou také nesmíme přidělit žádnému uzlu (aktivnímu prvku) v síti.

Jak najít zařízení v síti?

IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.
Pokud jde o to, jak zjistit ip adresu komu patří? A nemá tedy ani smysl zkoušet zjistit komu patří ani kde se necházejí. Vhodné zmínit je to, že „jedna“ konkrétní IP adresa vlastně nemůže nikomu patřit. IP adresy vlastní IANA (International Assigned Numbers Authority) a tak je pak přiděluje k užívání dalším organizacím.

Jak zjistit informace o IP adrese?

Lokální IP adresu zjistíte například napsáním příkazu ipconfig do příkazové řádky. Další možností je podívat se na vlastnosti sítě. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku připojení, vyberte Otevřít nastavení Síť a internet | Zobrazit vlastnosti sítě.

By Kimberley

Jak zjistit WAN IP adresu? :: Kde najdu kód z iPhonu?
Užitečné odkazy